atarionline.pl Drukarka Atari 1029 i inne - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime25 Jun 2022 23:06 zmieniony

Jakubd - do sprawdzenia.

A przy okazji - od kolegi Grześka dostałem instrukcję do Print Shop, niestety w języku niemieckim, więc trudniej dla anglojęzycznych.
      • 2: CommentAuthorjakubd
      • CommentTime18 Jul 2022 18:07

Wyjaśniło się, dlaczego tasiemki do naszej drukarki są/były dalej produkowane. Mianowicie jest taka firma, się zwie Pyramid, i ona produkowała drukarki rejestrujące czas pracy na kartach. I nadruk czasu robiła głowica, do której wsadzało się dokładnie taką tasiemkę z tym plasticzkiem, który w mojej 1029 niestety zderzał się z papierem.
      Przykład konkretnego modelu: Pyramid Time Systems Model 3700 Heavy-Duty Time Clock, Document and Job Recorder
      Focia w załączniku.
      Film Youtube z wymiany tasiemki w modelu 4000:
      • 3:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime18 Jul 2022 18:07

To białe coś to w przypadku 1029 jest totalnie zbędne. Trzeba usunąć.
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime19 Sep 2022 08:09

PeriNoid - podczas nagrywania Kuba usunął, tylko były wątpliwości czy to ma zostać czy nie. Ale powyższym researchem Kuby rozwiał te wątpliwości - tego nie ma być, bo to do innej drukarki.

Dracon:

To, o czym wspominał Pirxu, zwało się "Sprint XL", dziś chyba całkiem zapomniany, a szkoda, bo naprawdę wyciskał "ostatnie soki" z atarowskich drukarek. :)

Pirx:

SprintXL!!!! Ciekawe, czy moja instrukcja gdzieś przetrwała :| (...) tak, robiłem spolszczenie i instrukcję, składałem ją Calamusem 1.09N, niestety nic się nie ostało. nie mam pojęcia, o co chodzi na tych ekranach ;)))))))))))))))

Kaz:

Szkoda. Może ktoś z czytelników będzie miał instrukcję i uda się ją zeskanować dla potomnych.

Wygląda na to, że będzie to możliwe... instrukcja znalazła się u Kamilosa!
      • 5:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime19 Sep 2022 20:09

WOW
      • 6:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Sep 2022 15:09 zmieniony

No i zgodnie z obietnicą, nowinka o tym artefakcie na stronie głównej: ->link<-

A tutaj zdjęcia tegoż w znacznie większej rozdziałce niż w nowince, gdyby ktoś się chciał przyjrzeć detalom.
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime23 Sep 2022 15:09

I jeszcze interfejs od Kamilosa (MicroPrint), ale nie pamięta czy był on częścią zestawu od Mirage czy kupowany osobno.
      • 8:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime23 Sep 2022 17:09

okurnia umialem jeszcze w miare po polsku pisac :O
      • 9:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime3 Oct 2022 16:10

I jeszcze wersja tej instrukcji w formie tekstowej, edytowalnej, łatwiejszej do poprawek w przyszłości trafia do Biblioteki Atarowca dzięki Georgowi (dzięki!): ->link<-