Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów. Czy ktoś może natknął się na loader do gier, który uruchamia synchromesh (tryb szybki stacji dysków). Pamiętam, że posiadałem takowy 35 lat temu....
pamiętam taki program oparty na microdosie, sprzedawał go ktoś wysyłkowo, w taki sposób zakupiłem. aaaaaale niestety więcej info brak. może któryś microdos ma te procki?
Dzięki wielkie za pomoc i pliki. Ma ktoś jeszcze pomysł jak je przegrać na flopiaka. Nagrałem na SD. Ustawiłem SIO2d jako pierwszą stację, ldw jako drugą -niestety nie chce w prosty sposób skopiować...błąd 138, 139 lub 160 przy próbie zapisu na d2 (zworki przestawiłem).
Zrób tak: d1 - stacja fdd z DOSem d2:sio2sd z hope .xex
Startujesz system z dyskietki z dosiem (obojetne jaki uzywasz). Na SIO2SD podpinasz pod D2 plik Hope*.xex. I teraz wybierasz komende dosowa kopiuj plik (C w moim dosie)i wybiersz co , skad i gdzie: D2:hope*.*,D1: I po chwili plik masz przekopiowany na dyskietkę. Pozdrawiam Jarek
Tylko dodam, że dyskietki/pliki atr z Hope Initem nie są potem obsługiwane przez plugin Pajero do Total Commandera. Plugin nie potrafi wyświetlić zawartości takiego pliku atr.
Ja to nie wiem nawet jak to działa. To było pisane w nocy + dużo piwa na zlocie. Więc jak coś z czymś nie działa to nie było to zamierzone. Z tego co pamiętam to: - aby poprawnie się zapisało należy Hope odpalić z dosa - należy go nagrać na pustą dyskietkę
OK, potestowałem na prawdziwej stacji z 1050 Turbo (Top Drive) i działa. Bootuje się w normalu, ale potem można z menu HOPEINITa przełączyć poprzez HELP+RESET na transmisję turbo :-) No i DOSowa struktura plików na dysku jest zachowana.