Dzisiaj, zgodnie z nowinką ze strony głównej, odcinek 21. Przeglądać będziemy "Moje Atari" nr. 7. Zachęcam do przyłączenia się i podzielenia się swoimi wrażeniami, przemyśleniami i wspomnieniami.
Dzisiejszy przegląd prasy przełożony na za tydzień. Przyczyna: współprowadzący Misza ma pilne sprawy zawodowe. A bez współprowadzącego, to nie jest już to samo. W kalendarzu na stronie już zmieniłem datę spotkania.
W najbliższą środę o 20:00 kolejne spotkanie, ale na razie nie podjęliśmy decyzji o tym, który magazyn omawiamy. Ktoś ma propozycje nie do odrzucenia? Może uruchomić ankietę?
Już za tydzień odcinek 27, a w nim: - druga wizyta Romana Bąbla, którą przerwała po ponad 3h rozmowy awaria prądu; - tym razem opowieści o "Świecie Atari"; - jest szansa, że wpadnie Adam Bolesta, wspominany ostatnio człowiek z C64, który współpracował przy "Avax" i jest autorem gazetki giełdowej "Virus"; - zobaczymy też, czy da się namówić wyjątkowo akurat zajętego Tomasza Mazura, który "Świat Atari" również tworzył.
Tak więc zabieramy się za przegląd "Świata Atari", ostatni numer "Avax" przekładamy na kiedy indziej, bo trzeba kuć żelazo póki gorące.
Dzisiaj wieczorem o 20:00 premiera materiału ze spotkania numer 26, na którym pojawił się po raz pierwszy gość specjalny Roman Bąbel i dowiedzieliśmy się wielu ciekawych informacji o "Avax", "Świecie Atari", Wojtku Zientarze, Tomku Mazurze, warszawskiej giełdzie, PRL i Warszawie. W mojej ocenie, a także współprowadzącego Miszy, najlepszy odcinek w tej serii, bo nie gadamy my, tylko nasz gość :D
Dzisiaj "Środowiska prasowego" nie będzie, dopiero za tydzień. Spowodowane to jest tym, że jedna połowa prowadzących jest na urlopie (ale takim z programowaniem gier Atari), a druga połowa prowadzących szykuje się na wyjazd na Silly Venture (i też zajmuje się sprawami Atari). To musi być więc wybaczone :)
Jak bywalcy środowych przeglądów wiedzą, ostatnio JakubD, AtariFan, Kroll i inni godnie zastąpili w dygresjach Miszę, więc utknęliśmy w połowie numeru 3 "Świata Atari". Za tydzień więc będzie dokończenie - omówienie działu ST/STE.
Od sierpnia zeszłego roku trochę czasu minęło, więc najwyższa pora zarzucić odcinkami, które wówczas nagraliśmy. Na biurko powędrował "Świat Atari", któremu intensywnie się przyglądaliśmy:
Mamy kolejne ciekawe materiały do przeglądu prasy. Więc na pohybel wrogom przeglądu prasowego będziemy go robić i znowu wąchać stare, wyblakłe i śmierdzące gazety :D
Od miłośników starej prasy i historii otrzymałem właśnie kolejną pożywkę do naszego przeglądu prasowego! Więc wkrótce pojawią się:
- wycinki o komputerach z "Dziennika Bałtyckiego", które podesłał Stryker (dzięki!). A w nich wiele tekstów Carampuca. Co mi przypomniało, że mam też takie w postaci papierowej od Dracona (dzięki!). A to dobra okazja, żeby to doskanować i uzupełnić zasoby. Pewnie założę odrębny wątek.
- z kolei kolega uicroBee specjalnie zakupił czasopismo "Razem", które zawierało wkładkę "Mikro". I sukcesywnie skanuje bardzo profesjonalnym skanerem A3. Wielkie zaangażowanie i poświęcenie czasu, dzięki Adamie! I w "Razem" również sporo smaczków atarowskich. Też zasługuje to na osobny wątek.
Cześć, eee tam profesjonalnym, normalny skaner konsumencki, tyle że A3. Przypomnę jeszcze podesłane "Horyzonty Techniki", "Przegląd techniczny" i nr numer specjalny Kuriera Szczecińskiego - "Mikrokomputery". W kolejce jeszcze czeka "Mikrobit" - wydanie specjalne Żołnierza polskiego (też >A4). -- µicr0Bee
Są jeszcze chętni na przegląd starej, śmierdzącej prasy komputerowej? Bo czasem dostaję pozytywny feedback, że by się przydało wznowić, a i Misza coś przebąkuje, że znajdzie w końcu czas w środę... :)