atarionline.pl Lasermania 2020 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorsun
      • CommentTime6 Oct 2020 19:10

Tak sobie przeglądałem stronę Matosimi a tu takie cudo.
      ->link<-
      • 2:

CommentAuthorMq
      • CommentTime6 Oct 2020 19:10

@sun, przeglądaj se atariage, to nie będziesz tak wystrzeliwał jak Filip:-) To już nienajświeższe cudo jest, ale fakt, że jest:-)
      • 3:

CommentAuthorsun
      • CommentTime6 Oct 2020 20:10

Oj tam, wiem, że nie najświeższe, maj 2020 :)
      • 4:

CommentAuthorMq
      • CommentTime6 Oct 2020 21:10

No wiesz, w naszym wieku czas szybko leci, więc nie ma już czasu, żeby tracić czas:-) W każdym razie ja przeżyłem już o ponad cztery miesiące dłużej niż Ty ze świadomością nowej Lasermanii:-)
      • 5: CommentAuthorastrofor
      • CommentTime6 Oct 2020 22:10 zmieniony

Lasermania z rana lepsza niż śmietana. Jeżeli po 40-tce masz dni ponad 300sta, graj w lasermanie 2020!
      • 6: CommentAuthorrr_800xe
      • CommentTime6 Oct 2020 22:10

Super gierka ;). Nie wiedziałem, że wyszedł "remake". Mam sentyment do tej gry - bo miałem oryginalną dyskietkową wersję. Ta muzyka - echh ;).
      • 7:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime6 Oct 2020 22:10

z takimi grami można by robić jak z PSem albo Fifą,co roku zmieniać numerek przy nazwie i gorowe :D.
      • 8:

CommentAuthorsun
      • CommentTime7 Oct 2020 17:10

@Mq: możemy się licytować kto przeżył ile czasu ze świadomością tego, czego nie miał ten drugi, tylko po co? :)
      • 9: CommentAuthormakary
      • CommentTime10 Oct 2020 21:10

sun, roztropnie gość podszedł do tego odświeżenia; jest grane.
      • 10:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Oct 2020 22:10

Tak, bardzo dobry update - poprawione ze smakiem, nie zepsute.
      • 11:

CommentAuthorMq
      • CommentTime10 Oct 2020 23:10

Wczoraj pograłem kilkanaście etapów. Z jednej strony bardzo dobre jest to opóźnienie i zatrzymanie po pierwszym ruchu, bo pamiętam że zawsze w Lasermanii leciało ostro mięcho jak się przejechało o dwa pola klocek zamiast o jedno. Z drugiej strony w planszach, w których się dużo jeździ na dłuższych dystansach, to zatrzymywanie drażni strasznie. Kurczę, nie wiem sam co lepsze... Ale ogólnie bardzo mi się też podoba to wznowienie.
      • 12:

CommentAuthorstring
      • CommentTime10 Oct 2020 23:10

Naturalnie najlepsza byłaby możliwość cofania ruchu... Jak w Adam Is Me :)
      • 13: CommentAuthormarok
      • CommentTime11 Oct 2020 10:10

> nie wiem sam co lepsze...

Jak dla mnie lepsze byłoby odwrócenie znaczenia fire - wtedy domyślnie byłoby jak w oryginale, a fire to, co jest teraz domyślnie.

Lasermania teraz ma trochę inaczej brzmiącą muzyczkę. Tablica cz. była dostosowywana ale i tak daje się słysześ wyraźnieszą różnicę brzmienia (tonacji). Pewnie zmiana formatu była trochę wymuszona, choć mogło tak i nie być.
      • 14:

CommentAuthorsun
      • CommentTime11 Oct 2020 12:10

@makary: prawda. Mnie się podoba całość. Grałem 25 lat temu do zaśnięcia. Ładowanie z taśmy - oryginał ;)
      • 15:

CommentAuthormav
      • CommentTime11 Oct 2020 13:10

Wystarczyłby jakiś sposób zapisu, poziomy na kod, czy coś w tym stylu...
      • 16: CommentAuthormakary
      • CommentTime11 Oct 2020 18:10

marok, fakt, PG podszlifował niektóre instrumenty, na moje ucho zrobił to bardzo przyzwoicie. Trochę ubolewam nad brakiem tego equalizera w prawym dolnym rogu ;)