atarionline.pl Ballblazer - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorxxl
      • CommentTime5 Nov 2020 17:11

• 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime5 Nov 2020 21:11 zmieniony

Dobre dobre :)
      Ale nie zrobili tego super przejścia w środku, a to było pikne...

No i w NTSC jest zbyt szybko...
      • 3:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime5 Nov 2020 23:11

jhusak:

Ale nie zrobili tego super przejścia w środku, a to było pikne...

Noo, począwszy od 1:44 jest 8 taktów tego przejścia, nie?

jhusak:

No i w NTSC jest zbyt szybko...

Ja bym powiedział że na odwrót, no ale de gustibus :-)
      • 4:

CommentAuthorYosh
      • CommentTime6 Nov 2020 01:11

:D Pikne!, sam też jestem wyznawcą PALowskiej wersji.

To jedna z kilku gier na którą kumple z c64 przychodzili do mnie - ta ultra płynność, do dzisiaj uwielbiam.
      • 5:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime6 Nov 2020 02:11 zmieniony

@Krótki, jakoś przegapiłem, jak to się mogło stać... Pewnie nie dosypiam ostatnio...

A gra miodzio wykonanie - pamiętam, jak się zachwycałem tym antyaliasingiem - pyk do przodu, stateczek ruszał i się powoli zatrzymywał, a krawędzie szachownicy przepływały płynnie z jednej w drugą... Gorzej w poziomie, ale co poradzisz, jak nic nie poradzisz.

W NTSC jak wchodzi solóweczka to nutki się prawie zlewają ze sobą, nie słychać staccato, tylko raczej glissando.
      • 6:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime6 Nov 2020 08:11 zmieniony

Yosh:

:D Pikne!, sam też jestem wyznawcą PALowskiej wersji.

De gustibus, jasne, ale z samą grą jest problem że w PAL chodzi wolniej, bo w 16,7 klatek/s zamiast w oryginalnych 20.

BTW. Jak kto nie widział to koniecznie zapoznajcie się z wersją na Atari 7800 - pełne 30 klatek/s, rotofoile są płynnie skalowane w wysokiej rozdzielczości, i ogólnie wszystko jest lepiej niż "u nas".

jhusak:

W NTSC jak wchodzi solóweczka to nutki się prawie zlewają ze sobą, nie słychać staccato, tylko raczej glissando.

Widać taka wola kompozytora. Sam też wolę tempo PAL-owskie, ale myślę że to po prostu dlatego że jestem z nim bardziej osłuchany.