atarionline.pl [K/Z/P] MaxFlash 128kB - 1 megabit. - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime12 Nov 2020 15:11

Jak w temacie.
      Kupię, zamienię, pożyczę kartridż MaxFlash 128 kB w celach testu kilku rzeczy.
      • 2:

CommentAuthorstring
      • CommentTime12 Nov 2020 19:11

Kuba taki?
      Pisz dzwoń.
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime12 Nov 2020 19:11

Też mam Atarimax 1MB Flash Cart, ale nie rozebrany. Jeżeli to o ten chodzi dawaj Kuba znać, czy mnie czy stRingowi.
      • 4:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime13 Nov 2020 00:11 zmieniony

Tak, o ten chodzi.

Właściwie, to chciałem sprawdzić, czy prawdą jest, że kartridż ignoruje zapis powyżej d51f. Tak jest to opisane w docu atari800 i zakodowane, ale wydało mi się to dziwne. Po namyśle jednak wydaje mi się to "elastyczne", można taki kartridż ze spartą przelotową wsadzić.

Przenosząc gierki na MaxFlash/JCart napotkałem "problem" kompatybilności. MaxFlash 128 kB jest inaczej wyłączany, niż 1MB i JCart.
      Jednak mogę to obejść wyłączając najpierw ewentualny 128k, a potem 1M:
      sta d510
      sta d580

Wcześniej chciałem to zrobić jednym
      sta d590
      ale nie banglało na emulowanym MaxFlashu 128k, więc wygląda na to, że to prawda z ignorowaniem odwołań do kartridża przez zapis powyżej d51f.

Chociaż może warto byłoby to przetestować.

Tak więc, jak możecie pożyczyć, to chętnie pożyczę :)

I chętniej ten rozebrany :)
      • 5:

CommentAuthorstring
      • CommentTime13 Nov 2020 00:11

Ok, Mogę Ci pożyczyć/wysłać na ile czasu będziesz chciał. Przypomnij mi się proszę w poniedziałek na mail, w weekend odpadam :)