odpaliłem na linuchu, działa, ale nie jestem przekonany, może na maluchu też tak dziwnie było jak się przyziemniło w nieodpowiednim momencie, ale jakoś nie było tak boleśnie.
Zagrałem, fajne; z minusów, które bym poprawił: - planeta na początku jest taka jakaś... mała i bliska. Tak, jakbyśmy na piaskowej piłce lądowali. Poza tym widać, że złożona z dużych trójkątów. Przydało by się trochę cieniowania i może trochę widocznej strefy cienia... - trochę monotonna tekstura planety, można by dodać jakieś cienie, plamy, bumpy losowe, nałożyć i będzie dużo lepiej. Brakuje formacji typu kamienie, ale rozumiem, że to trudne. - koślawy kosmonauta, ale stateczek kosmonauty super. - trochę zbyt ciche stukanie pilota w drzwi - po wyłączeniu systemów dalej jest szum/hum, a w grze jest cisza. - trochę zbyt krótki tunel wylotowy, chciało by się 2x dłużej wylatywać. - zbyt dużo pogłosu w grze, zwłaszcza w muzyce, która wg mnie jest do poprawienia. Może to prześlę do autora :)
Bomba! Razem z remake Mercenary też na pocota - to jest dobra wstawka na atarowy sylwester. Autor na swoim forum napisał, że do wszystkiego używa bitmap - powinny być łatwe do zlokalizowania w plikach instalacyjnych i podmianki w razie potrzeb.