atarionline.pl Szukamy programu przelicznik na PC - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorjoy
      • CommentTime10 Jan 2021 19:01 zmieniony

Kumpel szuka programu:

Kilkanaście lat temu dostałem od kolegi z wyprawy mały programik do przeliczania jednostek długości, szybkości itd. O ile pamiętam, nazwał się po prostu "Przelicznik" i miał taką żółtą kwadratową ikonkę z "m kwadrat". Kolega miał go z jakiegoś starego Bajtka cz innego Komputer Świat. Programik był prosty, intuicyjny i na dysku, więc nie trzeba było się łączyć z żadną stroną, wybierało się co się chce mierzyć, wpisywało wielkość np w metrach, a on automatycznie podawał ją w stopach, calach, wiorstach, łokciach itd.

Gdyby ktoś wiedział skąd to pobrać, albo coś podobnego co by działało bez netu byłoby cudnie.
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Jan 2021 20:01

Można na Atari napisać, nie będzie potrzebować netu... :D
      Ale soft na PC z Bajtka? Trudno mi w to uwierzyć. To już faktycznie szybciej ten Komputer Świat.
      • 3:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime11 Jan 2021 21:01

Kalkulator w Windows 10.
    1.  
      WTEM!

@joy - czy to to?

->link<-

obstawiam, że był na "cd" - Niezbędnik Komputer Świat - tam siłą rzeczy można było znaleźć trochę takiego przydatnych drobiazgów, licencja zdaje się Public Domain.
      • 5:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime12 Jan 2021 16:01 zmieniony

Faktycznie, ten kalkulator z Windows10 potrafi nawet przeliczyć łyżeczki brytyjskie na amerykańskie, a potem można na filiżanki i łyżki stołowe :D
      • 6:

CommentAuthorjoy
      • CommentTime13 Jan 2021 00:01

Misza - nie wiem, ale przekazałem zainteresowanemu, dzięki :)
      • 7:

CommentAuthorjoy
      • CommentTime13 Jan 2021 19:01

Szukamy dalej bo ten nie ma mil morskich, kumpel napisał:
      Tamten był jeszce prostszy, bo nie trzeba było wybierać jednostek, tylko sam wszystkie pokazywał, w sensie jak wpisałeś 1 metr, to on ci go we wszystkich jednostkach pokazywał, jak zmieniłeś na masę, to samo robił z kilogramami itd. No iten jest słabszy, bo nie ma na przykład mil morskich
      • 8:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime13 Jan 2021 22:01 zmieniony

Czy to jest może to?
      ->link<-

Edit: jest tam mila lądowa a nie morska. :o
    2.  
      Leszek zrobił też kolejną wersję Przelicznika Leszka, specjalnie dla tych, którzy nie mogli trafić w mały guzik "Przelicz".
      • 10:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime14 Jan 2021 09:01

@joy: a ten Twój kolega próbował sam poszukać w Googlu? Tu na przykład ranking czterdziestu różnych takich programów. Jest z czego wybierać, trzeba tylko palcem ruszyć.