600XL to rzadkość a w super stanie to już całkowicie Jak ktoś ma to trzyma a jak już chce sprzedać to wystawia na allegro z licytacją i uzyskuje wysoką cenę
Zgadza się. Kiedyś kupiłem za grosze (dokładniej 6000 groszy) "nietestowany" 600XL- okazało się, że brakuje wszystkich scalaków! Wetknąłem z innych dawców i wstał! Działa!
Ale to już wtedy była okazja, te 4-5 lat temu. Trzeba po prostu czekać, aż gdzieś się pojawi.
600XL kiedyś wydawał mi się taki "obcięty", bo miałem 800XL. Ale teraz uważam go za najbardziej miły dla oka, taki... komputerek.
eee,ja tam zawsze na parametry patrzyłem,na tamtym połowy gier bym nie uruchomił,nawet "Problem Jasia" ;),ale ładny,choć z takich mocno retro to 1200Xl ...no dobra miałem nie patrzeć na numerki... szczerze to zawsze chciałem mieć Atari 400 albo 800 .
Też bym kupił za 400 jeśli ładny i sprawny Porządną kolekcję buduje się latami czasem osobno kupując komputer, akcesoria czy pudełko Na Twoim miejscu kupiłbym bez zastanowienia, a potem polował na egzemplarz (nawet zepsuty) z pudełkiem i na końcu sprzedał to co nie potrzebne tak żeby finalnie uzyskać to co się chce.
Mi się udało kupić 800XE z pudłem za małe pieniądze choć na pudełku mi nie zależało.
600xl Kupione.Kupilem tez nieużywane 800xl!!!Przeleżało w domu 36lat.Pudelko podniszczone, bo co jakis czas przesuwane, ale zgodne numerycznie.Pierwszy je dzis wlaczylem na chwile.DZIAŁA!!!!teb kolor.....jak ze sklepu.....
Też wiele lat temu dorwałem bielutką osiemsetkę, jeszcze z folią na klawiszach funkcyjnych. Ale ponieważ to moja "główna Atarka", to już niestety pożółkła i lekko się zużyła. Chyba w sumie lepiej tak niż miałaby się marnować w pawlaczu.
Nie była odnawiana ani wybielana!!!jest naprawde nowa!!!!Mam jeszcze 2, ktore uzywam a ta trafi do szklanej gabloty.szescsetka bedzie za kilka dni, bo dzis wysłana
Tak jest....Ja nie mialem szczescia otworzyc w tamtych czasach z Pewexu....Ale miał Kolega w 84 czy 85 nowa w komplecie z 1050...gralismy calymi dniami i nocami....
... to które idą "na szafę"a którą będziesz katował ? chyba że jak ja i kilku innych podłączasz wszystkie :D,kiedyś miałem zrobić gablotkę,ale stwierdziłem że samo posiadanie mnie nie uszczęśliwia,a podłączone w gablocie to trochę niewygodne rozwiązanie.
Pewnie jest, tak samo jak kazdy inny komputer Atari. Ja tu widze ze w tej kolekcji brakuje jeszcze XEGS z tych latwo dostępnych maszyn. 65XE masz w wersji ECI i bez ECI?
Też ostatnio kupiłem STE za cztery stówki w pięknym stanie, a wcześniej ładne 800XE za 150zł (zdjęcie jeszcze przed czyszczeniem) zbieram też konsole Atari, mam już oryginalne Atari 2600 Junior i klona 2600, a ostatnio znów wyhaczyłem okazje na olx dwa sprawne klony A2600 z sprawnym joystickiem i zasilaczem za 100 zł z wysyłką (ostatnia fota i link) ->link<-