@Cyprian Kilka dni temu w Mielcu kupiłem od znajomego gościa który sprzedał mi 800XE Obaj znaleźli je po latach i nie były im już potrzebne Wielu ludzi jeszcze ma takie skarby po strychach i piwnicach nie zdając sobie z tego sprawy
@Patryk Ty też masz piękne skarby w kolekcjonerskim stanie i w pudełkach także też chylę czoła ;)
często sprawę sobie zdają,ja właśnie przytuliłem Amigę 600box z monitorem Commodore Box za darmo :D od znajomych,no pojechać muszę po to,pytałem czy na pewno nic nie chcą,to odpowiedzieli jak ma mi służyć to nie,zaraz będę Amigę przerabiał a Monitor CRT jak znalazł dla ATARI !!! ... ale mam mało miejsca i muszę dziurę w ścianie wykuć by dupę monitora schować choć troche,kurde idę z sąsiadką zagadać czy by jej nie przeszkadzało jakby wystawał taki mały grzejniczek radioaktywny ha,ha,ha
Czy moze, ktos z Was wykonac rozszerzenie do 64kb do 600XL?Na wzór Atari 1064.Chyba, ze ktos ma do sprzedania 1064?Mialo przyjsc razem z 600xl, ale sprzedajacy zmienil plany.Interesuje mnie tylko zewnetrzne po Pbi, bo nie chce jej "otwierac"
zależy jak cwaniaki wystawiają złom za wywindowane ceny to faktycznie okazja,ale z drugiej strony bez zasilacza,kabli klapki to cena niespecjalnie atrakcyjna.
Man dwa pytania;) jak można sprawdzić czy 600xl było nieotwierane? Nie ma plomby chyba?? Drugie, istnieje zewnętrzne rozszerzenie do 64kb już? Poza oryginalnym. Dzięki wielkie.
Dzięki za szybką odpowiedź! Zrobię bezinwazyjne wewnętrzne. Widziałem, ze Lotharek ma fajne rozszerzenie 64kb wyglądające na bardzo proste do założenia. Co o nim sądzicie? Przyznam, ze lutowanie to nie moja działka, wiec szukam czegoś ultra prostego:P