atarionline.pl 8bit Scene News #1 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime14 Feb 2010 01:02 zmieniony

Irwin:

ps. Dracon, Twoja wiedza o scenie, te podawane demka, jest naprawdę przeogromna.

Dzienx za uznanie, choć w sumie na pewno było więcej produkcji "wokalnych". :)
      A to demo Magnusa zwało się "Digital Data" i jak na swoje lata, robiło wrażenie. ;o
      (link).
      • 2: CommentAuthorirwin
      • CommentTime14 Feb 2010 12:02

@xxl dzięki za wyjaśnienia,
      A czy mógłbyś przygotować wersje z takim emulowaniem jakby to grało przy włączonym ekranie z wyświetlanym obrazkiem typu z g2f'a? Wiadomo że jakość by spadła, ale ponieważ mam pewien projekt na głowie to chciałbym zobaczyć czy muzykę dałoby się zrobić w takim trakerowym stylu.
      • 3: CommentAuthor0xF
      • CommentTime9 Mar 2010 16:03

Interesujący news. Dziękuję i czekam na #2.

Co do c64mp3 to widać ciekawy pomysł i włożoną pracę, co jak dla mnie zasługuje na szacunek, nawet jeśli jakość dźwięku nie powala. Niewykluczone, że jest to przetarcie nowej ścieżki i kolejne wersje c64mp3 będą lepsze.
      • 4: CommentAuthorjury
      • CommentTime6 Apr 2010 21:04 zmieniony

>>powtarzam - pytam z czystej ciekawości - może ta część świata atari też mnie zainteresuje.
      >>widziałem parę demek np. na falcona ale (schowajcie noże i basebolle proszę :)) jednak na amidze widziałem rzeczy >>lepsze, lub już je na amidze widzaiłem wcześniej (np starstruck).

xeen:
      jako "dużo" atarowiec od zawsze :) muszę się z powyższym poniekąd zgodzić, ale uważam że coś co powala i to z wielkich liter :) na Falcona, to Sonolumineszenz, koniec i kropka !!! czapki z głów :)

i to jest z 1997 roku na "gołego" Falcona :)

a z dem na CT6x to za coś niesamowitego uważam Derealization, dla mnie klimat w tym demku jest powalający, może efekty nie niszczą ale klimat dla mnie jest tak niesamowity, że uważam to demo za najfajniejsze, ze wszystkich platform :)