Czym są pionowe pasy na niebieskim tle w Atari 8bit? Mam dwie Atarynki, jedna 800XE druga 65Xe 800XE na ekranie gotowości ma widoczne pionowe pasy, które są widoczne również w grach z niebieskim tłem Na 65XE są mniej widoczne niemal wcale Obie Atarynki podłączane do tego samego TV, tym samym kablem antenowym i do tego samego zasilacza Dodam że obie Atarynki sprawdzane prostym testem na sprawność GTIA i obie sprawne. Wydaje mi się też że 65XE ma nieco lepszy kolor czerwony ale to może mi się tylko tak wydaje?
@Samarexus dzięki! Poczytam @Jerzy72 przeczytałem i autor taki trochę nie do końca zadowolony, ale u mnie może odniesie to lepszy efekt, nie żeby mi te pasy jakoś bardzo przeszkadzały, no ale... Jednakże dziękuję za link do rozwiązania.
Według tego co przeczytałem na Atari Area to w 800XL też się to zdarzało choć znacznie rzadziej W każdym razie problem nie jest aż tak dotkliwy dla mnie żebym zmieniał Atari na inne Bardziej byłem ciekaw powodu takiego stanu rzeczy, ale już wyczytałem na tamtym forum.