Kolega Andrzej Kidaj przygotowuje właśnie długi wpis na swoim blogu na temat historii swojej przygody z Atari. I ma prośbę do nas. Jakby ktoś mógł poczęstować dobrymi zdjęciami:
- Atari 65XE z magnetofonem CA12 - stacji dysków SN-360 - jakiś joysticków z epoki - telewizor Junost w białej obudowie
to prosiłby o ich udostępnienie, na blogu poda oczywiście informacje i linki do ewentualnych stron autorów zdjęć.
Ja używam 800XL, z 65XE zostały mi tylko wnętrzności jak swojego czasu dopadł się do niego synek ze śrubokrętem, więc jeżeli miałaby się przydać fotka ze środka to proszę bardzo.
@mariuszbox, sn360, w moim mniemaniu to bardzo słaba stacja, miałem też i taką w epoce, ale wg. mnie nie dało się tego używać. Kupiłem z 10lat temu znowu sn360, (jako fan polskich stacji) nie ale tego nie da się używać.
Wiadomo na jakich stacjach ja rozpoczynałem :P I pojawiają się częściej niż stacja o której piszesz, była nie dawno na olx.
@as: SN-360 ze standardowym FW jest rzeczywiście słaba. Ale z poprawionym działa już normalnie. Mam dwie, nie ma z nimi problemu Jesteś za bardzo spaczony tymi Tomsami ;-)
O kurcze, poszedłem wczoraj spać tuż po czytaniu tego wątku i miałem porąbany sen z SN-360 w roli głównej. Otóż ona ma taki ficzer, że czyta dwie strony na raz, a jak się obruci dyskietkę, to oczywiście dalej czyta to samo, tylko z automatyczną konwersją tekstów z formatów PC (cr/lf itd) na ATASCII.