Witam piszę w imieniu koleżanki,poszukuję osobę z Rzeszowa (na miejscu) w celu sprawdzenia zestawu małego Atari czyli magnetofon i stacja dysków Ca2001,koleżanka nie jest pewna czy stacja działa prawidłowo ....posiada dyskietki lecz na wyświetlaczu nie ma żadnednego error a ciągle wyskakuje boot error
opcje OPTION+START dla magnetofonu lub OPTION dla stacji dysków były już przerabiane wcześniej,nadal problem nie rozwiązany.I jak powyżej w temacie nadal poszukuję osoby z Rzeszowa
Dzisiaj miałem identyczną sytuację z 1050 - brak reakcji stacji i tylko boot error. Okazało się, że głowica była tak brudna (uwalana materiałem magnetycznym z innej dyskietki), że głowica straciła łączność z bazą. Odrobina IPA i stacja znów działa
Zenon, byłbyś skłonny napisać taki artykulik jak o kartridżach, ale o PBI/ECI? Jak działa takie rozszerzenie? Jak wykorzystać sygnały? A może gdzieś to jest już opisane? Z góry dzięki :)
Mam trochę za małe doświadczenie. Eksperymentowałem, jednak wszystkich niuansów nie znam a głupot nie będę wypisywał. Ale zawsze mnie ciągnęło w tą stronę i nadal ciągnie więc warto do tematu wrócić.