Czy ktos z Kolegow "produkuje" moze gotowca do podlaczenia bezprzewodowych padów do małego Atari np.od Ps4 lub inne?Lub wrzuci linki, gdzie mozna takowy kupic?
Dla mnie Dualshock 4 jest genialny, a dzięki TVBox na Androidzie naparzam na nim też w Dooma na konsoli syna i inne cuda via Google Stadia. Jedyny minus, że Dualshock łączy się z ostatnio sparowanym urządzeniem, więc jak chcę się przełączyć na Atari, to muszę nacisnąć guzik na donglu i sparować pada, ale nie trwa to długo.
Bo ja szedłbym w znane i sprawdzone rozwiązanie od 8bitdo : ->link<-
Cena z Chin nie będzie wiele wyższa niż tej bezfirmówki, a obsługuje więcej padów, działa z konsolami (mam do Switcha pad od PS3 podpięty dodatkowo). Jest wsparcie itp.
Proponowałem brązowy USB, bo jest bardziej uniwersalny, ale oczywiście do Atari wymaga dodatkowego konwertera. A faktycznie odbiornik do Segi jest praktycznie jak do Atari, wystarczy mała zmiana w przedłużaczu joysticka. Pewnie da się w środku tę zmianę zrobić, ale coś czuję, że wtyczka lutowana jest do krawędzi płytki i osobiście nie chiałbym wtedy takiej dłubaniny robić ;)
Poza tym jest on na tyle szeroki, że do XE i tak nie wejdzie bez przedłużki.
Wczoraj próbowałem podłączyć się do Atari przez FujiNeta 3 padami ( 2 x od xboxa i 1 x inny chińczyk ) i niestety nie udało się ich sparować. Może trzeba coś z palca wpisać . Nie potrafię a instrukcji chyba w tej materii nie ma. Może ktoś podpowie jak to zrobić. Mam też Toma v2 i ten dla odmiany chodzi z Atari na F710.