atarionline.pl Tak przypadkiem : NES/Pegasus i odpowiednik sio2usb? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime14 May 2021 01:05

Cześć Chłopaki i Dziewczyny :)

Zostałem spytany o możliwość testowania na real NES/Pegasus gierki przepisywanej/portowanej z Atari na NES.

Ktoś z Was już miał doświadczenie z tą platformą?

Google wzywa mnie do kupna programatora i wypatroszenia pierwszego lepszego carta, a potem wgrywanie wsadu do ROMu co wersję... - a tego chciałbym uniknąć.

1. Może macie informacje o jakimś gotowcu działającym między NES/Pegasus <=> PC?

2.I przy okazji się spytam jeszcze: czy może ktoś z Was miał kontakt z wydającym/wydawał własne karty na NES/Pegasus?
      • 2: CommentAuthortbxx
      • CommentTime14 May 2021 08:05

Jest coś takiego jak KrzysioCart do Pegasusa - grę/gry wrzuca się na kartę microSD

Odnośnie "produkcji/wydania" gry - najtaniej na aliexpress - robią na zamówienie cartridge do Pegasusa z przesłanym wsadem ROM
      • 3: CommentAuthortakron27
      • CommentTime14 May 2021 09:05 zmieniony

jeśli chcesz/potrzebujesz podłączenie
      "USB port for development and system update without removing SD card"
      to odpowiednia będzie wersja PRO:
      ->link<-

ew. wersja 'zwykła' na kartę uSD:
      ->link<-
      (taką posiadam (ver.famicom) na zwykłe pogrywanie w gierki na pegasie)
      • 4:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime14 May 2021 10:05

Mam oryginalnego Famicoma i na tę wersję Everdrive PRO to tak trochę zerkam, tylko sam boję się kupować z Ukrainy. Więc jeżeli "ktoś" robiłby jakieś zakupy, które na 100% zadziałają, to ja chętnie bym się dorzucił do przesyłki.
      • 5: CommentAuthortakron27
      • CommentTime14 May 2021 11:05

mi się udało kupić kilka lat temu poprzez znajomego, który akurat jechał do kogoś-tam.
      ale ztcp krikzz miał też dystrybucję przez jakieś sklepy w UE.
      • 6: CommentAuthorDope
      • CommentTime14 May 2021 13:05

Krzysiocart w najnowszej wersji obsługuje mapper #30, czyli można grać w gry stworzone w najpopularniejszym środowisku NesMaker. Polecam jak najbardziej. Tańsza i dobra alternatywa dla Everdrive.
      • 7:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime14 May 2021 20:05

Dziękuję za informacje.

Krzysiocart to chyba projekt, który widziałem parę lat temu na Elektrodzie.
      Jak widzę, jest teraz dostępny cały poskładany nawet na Allegro (cena trochę wyżej niż sio2sd z całym wypasem).

Co do wypalenia przez firmę z Aliexpress... ktoś już próbował i się nie sparzył?
      • 8: CommentAuthortakron27
      • CommentTime17 May 2021 10:05

jak jeszcze nie miałem everdrive'a, to tak. chyba mam jeden (może dwa?) taki 'indywidualizowany' cart z plikami .nes które im wysłałem.