Zostałem spytany o możliwość testowania na real NES/Pegasus gierki przepisywanej/portowanej z Atari na NES.
Ktoś z Was już miał doświadczenie z tą platformą?
Google wzywa mnie do kupna programatora i wypatroszenia pierwszego lepszego carta, a potem wgrywanie wsadu do ROMu co wersję... - a tego chciałbym uniknąć.
1. Może macie informacje o jakimś gotowcu działającym między NES/Pegasus <=> PC?
2.I przy okazji się spytam jeszcze: czy może ktoś z Was miał kontakt z wydającym/wydawał własne karty na NES/Pegasus?
Mam oryginalnego Famicoma i na tę wersję Everdrive PRO to tak trochę zerkam, tylko sam boję się kupować z Ukrainy. Więc jeżeli "ktoś" robiłby jakieś zakupy, które na 100% zadziałają, to ja chętnie bym się dorzucił do przesyłki.
Krzysiocart w najnowszej wersji obsługuje mapper #30, czyli można grać w gry stworzone w najpopularniejszym środowisku NesMaker. Polecam jak najbardziej. Tańsza i dobra alternatywa dla Everdrive.
Krzysiocart to chyba projekt, który widziałem parę lat temu na Elektrodzie. Jak widzę, jest teraz dostępny cały poskładany nawet na Allegro (cena trochę wyżej niż sio2sd z całym wypasem).
Co do wypalenia przez firmę z Aliexpress... ktoś już próbował i się nie sparzył?