Pobrałem (przy okazji) prawie 43 GB skanów magazynu BYTE w formacie PDF i chciałbym się tego pozbyć z serwera, bo mi niepotrzebne. Nim to zrobię, muszę zapytać, czy ktoś nie chciałby, żebym mu to wystawił na FTP w jednym zipe?
Ja też jestem zainteresowany :) choć jestem zwolennikiem polskojęzycznych czasopism ;). Ostatnio kolekcjonuję skany magazynu CHIP. Brakuje mi skanów z roczników : 1993 1994 1995 jeśli ktoś ma i jest chętny podesłać brakujące numery do skanowania to będę wdzięczny, niech piszę na PW. Koszty wysyłki i odsyłki oczywiście pokrywam. W ramach rewanżu podeślę skany magazynów które posiadam. Poniżej zamieszczam spis czasopism które mam zeskanowane plus brakujące numery.
@vangis (piszę w wiadomości publicznej): Czy i gdzie udostępniasz swoje skany? Masz próbkę jakiegoś skanu (może być pojedyncza zeskanowana strona)? Mam prawie wszystkie polskie papierowe CHIP-y z lat 90. i jeżeli skanujesz w dobrej jakości i udostępniasz je potem np. na Internet Archive to chętnie je oddam. Wysyłka nie jest problemem, ale może wybierasz się w wakacje na Silly Venture?
Wysłałem wszystkim, chyba że o kimś zapomniałem? Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu będę musial usuwać plik z serwera. Nie wiem dokładnie którego dnia, bo to nie zależy ode mnie, tylko od zleceniodawców.
Cieszę się, że się wszystkim podoba. Jak dla mnie osobiście to zbyt dużo reklam, no ale my z naszych gazet tego nie znaliśmy, bo u nas kapitalizm dopiero startował.
@streak Tylko u mnie na dysku jak jakiś numer potrzebujesz to pisz. Z CHipa jak ostatnio tu wrzuciłem spis dołożyłem rocznik 1997 i część rocznika 1995. Brakuje mi całego rocznika 1994, 1-6 8 1995, 7 numerów z roku 1993, i numeru sierpniowego z 1996 do całego kompletu. Może ktoś ma te numery i jest chętny zeskanować lub chociaż podesłać do skanowania.Po zeskanowaniu odeślę numery w stanie nienaruszonym.
Mam rocznik 1994 za wyjątkiem numeru 2/94, 1993 za wyjątkiem numerów 1 i 2. Mam też 1-3/95 i sierpień 1996 również. Mogę udostępnić do skanowania (sam nie skanuję) - odezwij się w prywatnej wiadomości.