atarionline.pl Swordquest Atari2600 AVGN - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorirwin
      • CommentTime18 Feb 2010 09:02

Jako że ulubioną konsolą prowadzącego tj James'a Rolfe jest NES nic dziwnego że większość testowanych gier jest na tę właśnie konsolę. Jednakże czasami zdarza Mu się zrobić odcinek o grze na Atari 2600. I taki jest najnowszy o grze/grach serii SwordQuest na 2600.

->link<-

Polecam, gdyż recenzja nie skupia się jedynie na samych grach ale i całej otoczce z nimi związanej, olbrzymich nagrodach, a także samej firmie Atari. Kto zresztą jeszcze nie ogląda cyklicznych odcinków AVGN to bardzo polecam. Są znakomite.
      • 2:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime18 Feb 2010 12:02 zmieniony

No niezla promocja gry. Wydac 150 tysiecy dolarow na nagrody konkursowe, i to jakie! Ciekawe, czy ten tytyl przyniosl Atari zyski?

PS. Moze Nosty tez powinien zorganizowac konkurs dla tych, co kupili Hobgoblina i dac jako jakis miecz z 80-karatowym diamentem jako nagrode? ;)
      • 3: CommentAuthorzoltan
      • CommentTime18 Feb 2010 13:02

Ciekawe czy prawdziwe są pogłoski o tym, że ktoś widział główną nagrodę (miecz) wiszący u Jacka Tramiela w pokoju :)
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime18 Feb 2010 14:02

Jeszcze kamien filozoficzny (wartosci 25 tysiecy dolarow), bo ostatni konkurs polfinalu tez nie zostal zrealizowany:

->link<-
      • 5: CommentAuthorirwin
      • CommentTime18 Feb 2010 16:02 zmieniony

Dzięki Kaz za link, poszperałem trochę i znalazłem wywiad ze zwyciężcą SwordQuest:Fireworld.
      ->link<-

Co ciekawe Michael Rideout do dziś udziela się na forum AtariAge jako Seagtgruff, np tutaj w wątkach poświęconych właśnie SwordQuest i konkursach z tym związanych.

->link<-

->link<-
      • 6:

CommentAuthorstring
      • CommentTime18 Feb 2010 18:02

mój mały coverek utworu tytułowego z AVGN. a filmiki James'a sam chętnie oglądam.
      • 7:

CommentAuthorKaz

Ramosowi podeslales do ASMA-y?
      • 8:

CommentAuthorstring

yo.
      • 9:

CommentAuthorstring
      • CommentTime17 Jun 2013 21:06

Trochę więcej od James'a o Atari 2600:

->link<-
      • 10:

CommentAuthorstring
      • CommentTime26 Jun 2013 22:06 zmieniony

Kolejny filmik:

->link<-
      • 11:

CommentAuthorstring
      • CommentTime26 Jul 2013 16:07 zmieniony

Trzecia część serii:

->link<-
    1.  
      KABOOM

OMG popatrzcie na glowe Jamesa gdy Mike gra :) LOL
      • 13:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime12 Aug 2013 20:08

String - dzieki za filmiki. Ten pierwszy rozsmieszyl mnie do lez. Ta wizja firmy Atari z facetem z biczem, drugim lazacym po scianach i inzynierami palacymi trawke - swietne! :)
      • 14:

CommentAuthorstring
      • CommentTime17 Aug 2013 23:08

Dałem tu bo poniekąd to wątek o 2600 :)

Bardzo lubię skecze Conana O'Briana, ma on w swoim programie cykl Clueless Gamer gdzie próbuje swoich sił we współczesnych grach video, tym bardziej śmieszne jest to, że w ogóle nie ma o tym pojęcia :). Co ciekawe właśnie cofnął się w czasie jakieś 30 lat żeby spróbować zagrać na Atari 2600/VCS.

->link<-