Cześć, jako że wybieram się na Kwasa komunikacją miejską (z Katowic), czy możecie podpowiedzieć, jak się najszybciej dostać z centrum/dworca do UBU Lab, na ul. Łojasiewicza 4?
Z góry dzięki.
PS. Gdyby się ktoś wybierał własnym transportem z okolic Katowic, z chęcią dorzucę się do benzyny/kosztów autostrady.
Sam jestem w szoku, gdzie to jest(?) :D :D Ja mam cały Kraków do przejechania, bo z Huty będę jechał MPKiem i z tego, co wypatrzyłem, to z okolic Dworca Głównego PKP, przystanek "Teatr Słowackiego", kierunek "Czerwone Maki P+R", tramwajem 52 na miejsce się dojedzie - 12 przystanków, wysiadka na przystanku "Norymberska". Godziny odjazdów tramwaju z przystanku "Teatr Słowackiego" w sobotę:
To jest nie wykluczone. I tak bliżej prawdy niż "Jakdojadę", które mi podpowiada, że całą trasę (z Nowej Huty) przejadę w 51 minut hahaha, wątpię w to szczerze.
PS. informacje dotyczące dojazdu, wziąłem za pośrednictwem aplikacji oraz info na stronie MPK Kraków. Nie ręczę za brak pokrycia z rzeczywistością. A mówię o tym, bo podobno Lubicz (czyli okolice Dworca Głównego PKP) jest w remoncie i nie mam pojęcia, czy informacje są aktualne. MPK podaje, np. że 4 i 22 jedzie przez ul. Struga (moje okolice) a Jakdojadę już pokazuje, że mam rozpocząć "wycieczkę" od placu Centralnego.