atarionline.pl Elektronika do Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime19 Jul 2021 17:07 zmieniony

OJ dobra wiadomość, ulepszam atarynkę, tylko jest kłopot, bo trzeba programy ustawić pod nowy procesor, odpowiedzialny za grafikę (ANTIC 2). Komputer sprawny,
      lecz nie jestem pewien, czy to w ogóle coś da. Mam prośbę dajcie jakiś link do schematów budowy atarynki, bo może coś się nie zgadzać. Bardzo proszę.
      • 2: CommentAuthorCuzz
      • CommentTime19 Jul 2021 18:07

Ulepszyłem kryształ i antic jest płynniejszy. Moim marzeniem jest to implementować we wszystkich komputerach. Komputer nabrał kolorów. Pozdrawiam.
      • 3:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime19 Jul 2021 23:07

Kryształ to przeszłość, tylko zegar atomowy wydobędzie głębię sceny: ->link<-
      • 4:

CommentAuthorPecus
      • CommentTime20 Jul 2021 12:07

Ale tańsza i równie precyzyjna (a może nawet precyzyjniejsza) jest synchronizacja z zegarami GPS.... Hm... może to pomysł na sprzęt audiofilski!!!
      • 5:

CommentAuthorpirx
      • CommentTime20 Jul 2021 14:07

i tak i nie - owszem, do mierzenia czasu gps lepszy, ale tu nie chodzi o czas, tylko o stabilność oscylacyj :)))