Witam, czy ktoś kojarzy jakieś zamienniki lub coś podobnego do klawiaszy Atari 800? Zaznaczam, że nie chodzi o XL ani XE tylko stare Atari z końca lat 70-tych. Trafił mi się ten komputerek, ale brakuje w nim AŻ 20 klawiszy.
Ok. To takie jak w moim. Sprowadzałem do niej brakujące klawisze że Stanów. Ale jeśli zaryzykujesz, może udać się ogarnąć taniej. Na twoim miejscu zaryzykowałbym i kupił to: ->link<- Mam jakieś takie nieodparte wrażenie, że klawisze będą pasować.
Miałem chyba 3 różne rodzaje klawiatur do XL, jeden był z klawiszowymi "kostkami" wlutowywanymi jak w płytkę uniwersalną - taki typ chyba by najbardziej pasował do przerobienia.
No właśnie zastanawiam sie, czy może jakieś inne bezwartościowe urządzenie, które w miarę można nabyć, i bez bólu serca wykastrować, nie posiada takich lub podobnych klawiszy. Z barku laku może i ta z 800XL przynajmniej częściowo by się nadała. Zza oceanu raczej nie będę ściągał. Nie jest to aż taka igiełka (inne uszkodzenia), i nie mam aż takiego parcia żeby jakieś wielkie inwestycje poczyniać.