atarionline.pl Pan Henryk - nasz programista gier Atari! - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorHenryk
      • CommentTime13 Aug 2021 10:08 zmieniony

Na Youtube zamieściłem filmik "atari8_Strayball", który pokazuje jak przejść 30 pierwszych poziomów w grze STRAYBALL.
      • 2:

CommentAuthormav
      • CommentTime13 Aug 2021 11:08

O, zdaje się, że ktoś szukał gier, gdzie właśnie postać może się tylko odbijać od przeszkód, ale idzie w linii prostej dopóki jakiejś nie napotka.
      • 3:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime13 Aug 2021 19:08

Dobra gra, brawa panie Henryku za tę grę. Dorzucę link w klasycznej wersji, żeby pojawił się podgląd:

A przy okazji przypominam wywiad z autorem:

->link<-

No i z tego co mówił pan Henryk, będzie obecny na Silly Venture.
      • 4: CommentAuthortatqoo
      • CommentTime13 Aug 2021 22:08

O matko. W końcu. Gry na oczy nigdy nie widziałem. W Asmie tylko widziałem creditsy i się zastanawiałem, czy to nie błąd.

Panie Henryku, zdradzi Pan jak Pan wszedł w posiadanie moich niepublikowanych utworów w CMC? Mowa o coverze Philla Collinsa dla ścisłości.
      • 5:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Aug 2021 22:08 zmieniony

@Heniu: super :) Pamiętasz co Ci dzisiaj mówiłem? Czekam na Strayballa 2 na SV ;)

Do zobaczenia! <3
      • 6: CommentAuthortatqoo
      • CommentTime13 Aug 2021 22:08

Dla pełnej dokumentacji ;) Utwór, jak 99.9% moich kawałków w CMC zrobiony na wyrypanych instrumentach Jakuba Husaka za co mu moja dozgonna wdzięczność i szacunek :)
      • 7: CommentAuthortatqoo
      • CommentTime13 Aug 2021 22:08 zmieniony

O, to jak ma być Strayball 2, to tym razem zgłaszam się na ochotnika z oryginalną muzyką.
      • 8: CommentAuthorHenryk
      • CommentTime14 Aug 2021 11:08 zmieniony

Kaz: Dziękuję panie Krzysztofie za pełniejszy link do mojej wiadomości.

tatqoo: Gdy zacząłem współpracę z Jagerem a przez niego z magazynem "Serious" poprosiłem Jagera aby przysłał mi jakąś muzykę z zaznaczeniem że chodzi mi szczególnie o muzykę jeszcze wtedy Samuraya (chyba dobrze napisałem). Jager przysłał mi duży plik i to pewnie była ta dyskietka, której Slaves miał nie publikować. W pliku był nawet pliczek informacyjny z Twoimi danymi. Jak pamiętam wysłałem wtedy jakąś informację na podany adres, ale pewnie był już nieaktualny.

Co do "Strayball 2" to jest już w sieci z tą samą muzyką. Dodatkowo ta gra ma pełniejszy wygaszacz ekranu i tam lecą inne kawałki z Twojej twórczości.
      • 9: CommentAuthorpiter
      • CommentTime14 Aug 2021 12:08

super panie Henryku! pozdrawiam
      • 10: CommentAuthortatqoo
      • CommentTime15 Aug 2021 15:08

W takim razie moja oferta dalej aktualna dla Strayball 3 albo dla jakiejś innej, nowej gry. Pozdrawiam, Piotr
      • 11:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime16 Dec 2021 15:12 zmieniony

Dobra inicjatywa Tatqoo!

A przy okazji - z panem Henrykiem można było pogadać czy wspólnie pośmiać się na Silly Venture. Podobała mi się opowieść o grze "Fairy Castle". Nie ma to jak możliwość pogrania w "Strayball" czy "FC" pod okiem autora.
      • 12: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime16 Dec 2021 19:12 zmieniony

Spotkalismy Henryka na letnim SV, pogadalo sie to i owo (choc za malo), NG pozdrawia przedzika:).