Kupujesz dobry kabel, albo od razu odpowiednio z DINami na końcach, albo nazwe zwykły audio-video lepszej jakości na chinchach plus wtyczki DIN i odpowiednie lutowanko.
Gdybyś patrzył jeszcze na inne schematy z netu, to pamiętaj, że czasem dają gniazdo a czasem wtyk i trzeba na to zwrócić uwagę. Czym krótszy kabel, tym lepszy (oczywiście by długość była użyteczna) i nie warto kupować najtańszego szajsu.
W zasadzie tak jeszcze myślę, że Neptun to przecież monitor monochromatyczny, więc zamiast brać composite video z wyjścia Atarynki, lepiej wziąć luminancję samą, czyli 1 - luminance i podłączyć do 1 w Neptunie. Da to trochę lepszy jakościowo obraz.
Dziękuję itguyinaction! Jako że jestem kompletnym elektronicznym laikiem, dla pewności rozrysowałem to tak jak rozumiem. Możesz potwierdzić, że tak będzie OK.
@ppperkoz, moim zdaniem tak ten kabel powinien być zrobiony jak na rysunku, przy założeniu, że narysowałeś gniazdka, a nie wtyczki.
Jeśli chcesz mieć 100 proc. pewności możesz jeszcze podpytać na forum elektroda.pl (bardzo fajne zresztą do wszelkich elektronicznych rzeczy). Tam jest sporo elektroników. Natomiast sam kiedyś korzystałem z takiego kabla i było ok (z jednym wyjątkiem, że ja korzystałem w kolorze, więc używałem composite video).