Siemanko wszystkim Szukam pewnej gry a właściwie jej tytułu, w którą grałem w dzieciństwie, gra była na 8-bitowe Atari XL/XE. W grze leciało się nietoperzem w górę ekranu, strzelając do przeciwników, leciało się podobnie jak w River Raid między ścianami jaskini (?) ktoś pomoże? co to może być za gra?
A ja szukam gry podobnej w rozgrywce do Maze War, choć był to raczej inny tytuł.
Również dało się grać na 2 przeciwko sobie (strzelając), ale sam wygląd był nieco inny (tak mi się kojarzy, że albo był scroll pionowy, albo plansza zajmowała więcej ekranu w pionie).
Ja tez szukam pewnej gry. Chodzilo sie rycerzem, widok z boku tak jak w na przyklad w grze ZORRO. Ladna grafika byla. Zaczynalo sie gre gdzies kolo fosy a nastepny ekran to juz bylo wejscie na zamek. Mozna bylo wejsc na mury, byly podziemia i drabinki itp. Tylko tyle pamietam.
Z tego co pamietaj tam nic nie chodzilo/ biegalo po podlodze. Pamietam( moge sie mylic) ale Nastepny ekranik po lewej of rozpoczecia gry( start) byla fosa z mostem zwodzonym.