Jeśli w ciągu ostatniego nudnawego roku w którym nic absolutnie się nie wydarzyło zakupiłeś sobie/komuś coś do Atarynki (lub w luźny sposób powiązane z atarką) to pochwal się wklejając tu zdjęcie/zdjęcia.
Jakie zasady? - bardzo proste: na zdjęciu (przynajmniej jednym) oprócz zabawek powinien znajdować się widoczny na karteczce nick z tego portalu.
Co będzie do wygrania? - pewnie nic. Jeśli coś będzie to wkleję w tym wątku foto po 1.01.2022. No i przy okazji: sponsorzy poszukiwani ;)
Kiedy koniec? - zdjęcia proszę wklejać do soboty 1.01.2022 do godz. 22:22, losowanie będzie dzień później.
Czy trzeba uczestniczyć w losowaniu ew. nagrody? - Nie :D. Wystarczy wkleić foto na, którym nie ma karteczki z nickiem.
A co z ewentualną wysyłką? - paczkomat na terenie naszego, średniowiecznego kraju gratis.
A z okazji wystawy 8bitów Sztuki w Tarnowskiej Galerii BWA udało mi się namówić autora na wydanie po 28latach gry "Cosmic Hero". Czym sprawiłem świąteczne prezenty dla autora, kolegów z tutejszego forum oraz dla siebie...
Chociaż już swoje zabawki tegoroczne prezentowałem, to właśnie dzisiaj dotarła do mnie gra Droid SE i pragnę się podzielić z Wami tą informacją :). To jest specjalna edycja rozszerzona o możliwości STE. Na dyskietce ponadto znajduje się oryginał na ST oraz Droid 2 Gra jest wręcz koncertowo wydana, piękne tekturowe pudełko, instrukcja, mapa, co widać na załączonych zdjęciach. Naprawdę życzmy sobie więcej takich tytułów na 16 bitowe Atari w przyszłym Roku.
też się pochwalę. W końcu i ja wszedłem na nową drogę życia;) Do tego (niestety na razie jedynie wirtualnie - kupione wczoraj, dojedzie w ciągu miesiąca) SDrive mini i ram 512kb od Zaxxona.
U mnie w tym roku przybyło mnóstwo sprzętu, ale jeżeli chodzi o Atari, to: - Atari 1040 STF z monitorem - FujiNet - 512kb RAM - dużo literatury, najbardziej mnie cieszy Asembler 6502 - Troll's treasure - dodatki, duperelki...
A ja w tym roku głównie powiększałem kolekcję cartów i ciągle nie mam dosyć :-) Moja tegoroczna topka pewnie bez żadnych większych zaskoczeń: Flob, The Last Squadron, Albert (w Prince jeszcze nie grałem). Wpadł mi nawet jeden oryginał z epoki (Super Cobra, pierwsza gra jaką w życiu na oczy widziałem i w jaką grałem:-). A tytuł do którego najczęściej wracałem w całym 2021 to, znajdujący się na fotce z edycji zeszłorocznej, Pac Mad :-) Najlepszego dla wszystkich Atarowców na Nowy Rok:-)
Kilka drobiazgów, które jutro wybiorą sobie przyszłego właściciela;
Atari nigdy nie zdołało zrobić 16/32-bitowego komputera, który byłby w jakikolwiek sposób użyteczny. Myślę, że kilka dyskietek do Amigi pomoże podjąć jedyną, słuszną decyzję :)
I jeszcze kilka
I jeszcze troszeczkę
Żeby nie było, że piractwo, czy takie tam, to flopki są zapełnione losowymi bitami, więc można to nazwać, hmm. Nazwijmy to graficznym 'previews'. A, właśnie. Jest do nich pudełko.
Pudełko nie ma jeszcze zamontowanego zamka (jest tak jakby nowe), można to zrobić na własną rękę - jest komplet.
Pudełko jest dopasowane do rozmiaru 3,5"
Kolejne pudełko
Z cartem do kompletu. I breloczkiem. Sponsor zapewnił, że może np. artystycznie pomiąć opakowanie żeby było więcej warte w przyszłości. Zakres przeprowadzonych czynności to kwestia indywidualnych negocjacji
Zestaw 'prawie jak lego'. Obudowa + instrukcja + wstępnie zaprogramowany świąteczną zawartością cart z układami w podstawkach oraz czarny cart do ćwiczeń z lutownicą
Book. Używana book. I ciepła, zimowa czaputka. Nigdy nieużywana. Wyciągnięta z pudełka z grą do sesji zdjęciowej i zapakowana do nowej torby (z marketu, nic wyszukanego).
Trzy paczki specjalnych, dietetyczno-odchudzających 'krówek' w przepięknych, świątecznych barwach
O kurczę, ile rewelacyjnych tytułów na Amigę! Ktokolwiek dostanie Fury of the Furries, ostrzegam, że wpadnę do niego słuchać muzyki z tej gry. A utwór z Cannon Fodder śpiewaliśmy zbiorczo na jednym z Pixel Heaven :D Jeszcze Dizzy jest, aww.
Przesyłki doszły! Dziękuję organizatorowi i sponsorom!
Prezenty są świetnie i to w tak dużej ilości!
Tylko te dyskietki nie pasują do Atari 1050 :), a szkoda bo naklejki wykonane bardzo profesjonalne. I teraz mam ból głowy - czy w moim domu może znaleźć się coś że znaczkiem C=?
Gratulacje - dla ccwrc za kolejny dobry konkurs dla każdego (niestety, nie miałem czasu na zrobienie zdjęć swoich zakupów :D), oraz oczywiście dla szczęśliwie wylosowanego :)