Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Krótki:
No faktycznie, wszystkie wersje Bertyksa w archiwum AO są skopane. Zmieniłem nazwy plików w archiwum żeby było to jasno widoczne.Krótki:
W kolekcji A8Preservation dostępny jest obraz ATX oryginalnej wersji dyskietkowej, więc też wrzuciłem go to archiwum. Okazuje się że to po prostu wersja dyskowa jest skopana w oryginale. Poza tym że nie działa w niej dynamit, to jeszcze zepsuty jest licznik strzałów, których nie ubywa podczas strzelania.Dope:
Dałbym sobie rękę uciąć, że w kasetowej wersji milion lat temu miałem ten sam problem (stacji dysków za młodu nie mialem). Po użyciu w tym miejscu dynamitu, ekran migał na moment i tyle. Problemu z pociskami nie zauważyłem, bo myślałem, że tak ma być. :)Kaz:
Przeszukałem w końcu swoje archiwa. Mam wersję CAS poprawną, o innej sumie kontrolnej niż Krótkiego.Kaz:
A jeszcze się upewnię - sprawdzałeś ten błąd z dynamitem, czy tylko licznik strzałów?Kaz:
"Hmm... tak czytam wywiad z Bartoszewskim u nas na AOL i widzę, że praktycznie wszystkie gry ASF miały poważne błędy w kodzie :(."Kaz:
"Dochodzę do wniosku, ze Bertyx również - jest klucz, ale nie można nim otworzyć drzwi... I gry się w ten sposób nie ukończy." Czyli jeszcze jest jakiś błąd z kluczem, ale naprawdę nie pamiętam szczegółów.Kaz:
A tu niżej dodam jeszcze inną mapkę z innego czasopismaDope:
Sprawdziłem kasety i to był pirat na kasecie w TURBO. Pewnie zgrywany z dyskietki.Materion:
A takie pytanie - plik .cas odpalę z sio2sd?Krótki:
Może tylko wszystkie gry Bartoszewskiego ;-) Gier ASF-u miałem co prawda tylko kilka, ale błędów w nich nie uświadczyłem, wszystkie były "ukańczalne".Krótki:
Z jakiego to czasopisma?Króki:
Chyba nie... no ale jest XEX od Homesofta.WYDAWCA
MIRAGE L.T.D.
DYSTRYBUTOR
STUDIO KOMPUTEROWE
AS
GDAŃSK WARSZAWA
1990 1991
WYDAWCA
MIRAGE SOFTWARE L.T.D.
DYSTRYBUTOR
STUDIO KOMPUTEROWE