znalazlem takie info, dlaczego warto wymienic procek:
- The original 6502 and also the ATARI 6502C have some minor bugs. - The 65C02 fixes these and also adds some very useful instructions. - Also now the CPU address and data busses are buffered. - The 65C02 is CMOS and draws less current. - Some Atari CPU's, manufactured in Mexico are defective. They are temperature sensitive and make the computer hang
oraz dlaczego nie warto:
Programs that use illegale Opcodes (means many Demo Programs and some newer Games) works not with the 65C02 CPU!
No i pytanie 1: ktore to nowsze gry? A pytanie dwa: czy ktos zauwazyl u siebie te defekty meksykanskich CPU?
W temacie obydwu cytatów z datasheet'a 65c02: 65c816 w trybie emu działa jak 65c02 czyli też nie obsługuje nieudokumentowanych instrukcji.
Co do używania tych instrukcji gadaliśmy na Kwasie - Rolex używał bo były, BAT nie bo nie widział potrzeby ich używania.
NO3 -> NOP, NOP, NOP
Mam 2 meksyki, ale nie zauważyłem opisywanego problemu.
Jedyne co mnie powala to chińskie egzemplarze Atari - cyna daje się odessać w całości dopiero przy 330st.C i kondensatory przy SIO wlutowane, bo były na schematach. Modele z Tajwanu były ich pozbawione i nie ma problemu z SIO2IDE lub podłączeniem więcej niż 1 napędu.
To napisz, ktore z powyzszych osob, ktore sie zdeklarowaly - nie zalapaly sie na pierwsza transze, bo zdaje mi sie, ze juz masz polowe wymaganego zamowienia.
Nie, to inny zyga :) Ja ze sceny c64 - dla odróżnienia. Nie potrzebuję tych procków "na gwałt", wiec spokojnie. Jeszcze kilka osób się deklarowało. Jeśli mógłbyś dla nas dokonać zakupu byłoby bardzo fajnie !