Zgodnie z dzisiejszą nowinką ->link<- poniżej można wyrazić chęć zakupu wydania kolekcjonerskiego "Cosmic Hero". W razie potrzeby dorobimy około 25 sztuk, bo tyle mamy poligrafii i hologramów. Cena: okrągłe 128 złotych plus przesyłka. Z każdym, kto się zdeklaruje, będziemy się kontaktować. Wysyłka gry dopiero w drugiej połowie stycznia (choć może się uda wcześniej, to nie chcemy tego obiecywać, żeby nie zawieść). Zdjęcia aktualnego wydania poniżej.
O @GRooBY sie odezwał. Czy dało by się w paru słowach wyjaśnić, czy będzie jakaś przyszłość kanału yutubowego z grami, czy to wypalenie, złość, brak czasu ? Czy jest jakaś szansa aby stare filmy wróciły na kanał ? Oczywiście nie jest to żaden zarzut, i chciałem podziękować za super filmy z mistrzowskiego przechodzenia atarowych gier. Mam nadzieję że kiedyś zobaczymy jeszcze filmy Groobego. Pozdrawiam Serdecznie. Marcin
O! Jeden dzień i lista prawie zamknięta. Prawie - bo muszę skorygować listę - Mono i Pańcia policzyliśmy w pierwszej serii, bo już na etapie prac nad wydaniem wiedzieli i zgłosili chęć zakupu. Sorry Mono, nie jesteś więc trzynasty i Pańcio - nie jesteś pierwszy! :D Po korekcie zostają jeszcze dwa wolne egzemplarze:
Więc jeszcze jest szansa, kto się zgapił. Dodatkowo, skoro jest takie zapotrzebowanie, Tbxx dzisiaj wieczorem dokładnie przeliczy, ile tej poligrafii zostało - drukarnia przysłała kilka sztuk zapasu, ale coś tam chyba poszło na próbne opakowania - więc Tbxx się upewni. Nie spodziewaliśmy się takiego zapotrzebowania. Czy uważacie, że jest sens zrobienia dodruku?
Tbxx przeliczył wszystkie instrukcje, kartony, naklejki, hologramy. Mamy łącznie 9 sztuk nadmiaru, czyli możemy zrobić ekstra nie 25, jak myślałem, ale 34 sztuki gry.
Tak więc jeszcze można się dopisać.
PS. Będzie prawdopodobnie możliwość odbioru gry osobiście w Warszawie 15 stycznia 2022 roku (na KWAS-ie). Przy okazji innych wydarzeń też, ale to damy znać w swoim czasie.
Swoją wersję Cosmic Hero mam już bo miałem szczęście być na wystawie tbxx-a. Panowie dzięki za tak fajnie wydaną wersję tej gry, która o mały włos nie przepadłaby i nigdy nie była dostępna na Atari. Świetna sprawa, że grafiki do wydania pudełkowego zrobił sam autor gry - Pazur.
A teraz w kwestii zamej gry. Gram jeśli tylko czas pozwala w wersję plikową na Colleen-ie (emulator pod Android-a). I nawet szło mi całkiem nieźle, jednak w lvl-u nr 18 zaciąłem sie zupełnie. Mimo że potrafię zbudować układ to blokuje sobie wyjście do kolejnego lvl.
Ktoś grał? Przeszedł? Ma jakieś wskazówki? Załączam save z 18 lvl-em do uruchomienia na Colleen i Atari800 4.2.0, chociaż pod Atari800 muzyka nie gra zbyt dobrze.
Ja przeszedłem miesiąc temu. Ten poziom jest bardzo trudny, bo POZORNIE wydaje się, że nie ma możliwości jego skończenia - że nie ma jak dostarczyć na miejsce wszystkich elementów, że zablokujemy sobie przejście. Nie poddawaj się!
Ostatecznie wskazówki mogę Ci wysłać na priv, żeby innym nie psuć zabawy - ale podpowiedź ogólna najbardziej się przydaje: że to się da przejść! :D To jest właśnie przykład planszy, o której pisałem w instrukcji i recenzji - że naprawdę wymagają główkowania i nieco innego spojrzenia na przejście niż w poprzednich planszach. Jeszcze trafisz na takie :D
Dzięki Tbxx-owi, na kanale zoom AtariOnline.pl pojawi się autor tej gry Łukasz "Pazur" Pazera. Będzie to 2 stycznia 2022, niedziela, godzina 20:00. W kalendarzu wydarzenie już jest.