atarionline.pl Grupa Zelax - reaktywacja - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime7 May 2025 01:05

Foster!

• 2: CommentAuthorFoster
      • CommentTime12 May 2025 15:05

Dziękuję @Kaz <3

Dowód na to, że działamy. Prawie w komplecie wbiliśmy na chwilkę na K.W.A.S. #36
      Serdeczne pozdro!

->link<-

Niedawno pyknęło mi urodzinowe $2D - brawo ja! Z tej okazji wrzucam Wam stuffik Foster_msxpack (zip) z .xex'ami za rok 2023 i 2024. Może komuś humor te muzaki poprawią, lub popsują ;D odpalając na swoim ulubionym setupie audio. Z góry dzięki za udostępnienia, czy dodawania do archiwów, Fujinet itd.

Pozdrówka,
      Foster
      • 3: CommentAuthortebe
      • CommentTime12 May 2025 15:05

taki zbiór to pretekst na 'music disk'
      • 4: CommentAuthorFoster
      • CommentTime13 May 2025 21:05

3xtak @tebe

Potencjalni znajomi codersi zarobieni... Hasło o sofcie dla muzyków/grafików do takiej prezentacji utworów puściłem z dobre 18 miechów temu.

Chodziło o stworzenie takiego toola dla "nie koderów" pod PC a'la music disk (dodaje przykładowo 1.lzss, 2.lzss itd., i sobie to tam już zasysa i wypluwa .xex), do sklejenia kawałków (gui powiedzmy a'la winamp/foobar2000, wybrać kawałek, zapętlić, przewinąć, inne pomysły?, może wizualizacje by wyrobiły, może ktoś i skórki by ogarniał nowe, jakiś konkurs forumowy?).

Inny tool co też 1.lzss + wrzucenia grafy, czy to z Rasta, czy z g2f od chętnego grafika. To mogłoby działać w dwie strony, "hej mam fajną grafę, weź mi to zinterpretuj muzycznie, tudzież "elo, jest kawałek i odpal który wyobraźnię". Jakaś stopka, scroll, czy creditsy z pliku .txt

Zdecydowanie wolałbym gfx z A8 niż ejjaje na background w YT. No, ale to może z 10~15 lat temu jeszcze ludziom pewnie by się chciało. Teraz to o nowe demo ciężko jak powstanie 1, 2 w roku.

Wiem, że to nie jest proste, samo xVBI i grafa to już wbijamy w kłopociki, a gdzie różne tryby graficzne. Pytanie, czy ktoś w ogóle by korzystał z takich tooli to też inna bajka. Z muzyków, czy grafików co dodają jakiś kontent od tak 4fun to szału nie ma.

Ot, taka luźna chaotyczna gadka ;)
      • 5: CommentAuthortebe
      • CommentTime13 May 2025 22:05 zmieniony

co powiesz na taki przykład (krystone_compo.pas)

->link<-

podmieniasz pliki lzsss z zakami, dodajesz grafikę i masz toola do tworzenia music-disków
      • 6: CommentAuthorFoster
      • CommentTime14 May 2025 21:05

Naaaaajs, trzeba będzie w wolnym czasie ruszyć temat, dzięki za info.
      • 7: CommentAuthorzbyti
      • CommentTime14 May 2025 23:05

->link<-

przy takiej ilości `asm` rozszerzanie `pas` jest dość mylące ;)