Wiadomość nie jest wprost związana z Atari (dlatego umieściłem ją w kategorii inne), nie mniej wydaje mi się, że ze względu na to, iż może być atrakcyjna dla atarowskiej braci ale i nie tylko pozwoliłem ją sobie tutaj zamieścić.
<narracja> Mój kuzyn od ponad 10 lat pracuje w amerykańskiej spółce zajmującej się High Frequency Trading w NYC, realizującej transakcje 30 tys. różnych instrumentów finansowych na całym świecie, w tym między innymi: akcjami notowanymi na giełdzie i pozagiełdowymi, funduszami ETF, kontraktami terminowymi, towarami, produktami dochodowymi, walutowymi i odsetkowymi. Ostatnio też wchodząca w tematy związane z kryptowalutami - zespół będzie budowany wkrótce.
W zeszłym roku mój kuzyn zaproponował opcję stworzenia oddziału w Europie, a dokładnie w Warszawie i został do tego oddelegowany. Zapytał mnie czy mogę mu pomóc w zrekrutowaniu dobrych programistów. </narracja>
W związku z powyższym poszukiwani są:
1. senior programiści C++
Wymagania: * licencjat lub magister, najlepiej w obszarze informatyki, * doświadczenie w C++ (lub JAVA), * dobra znajomość środowiska Linux, * doświadczenie w optymalizacji wydajności, przepustowości przetwarzania, opóźnień i zużycia pamięci w złożonym systemie czasu rzeczywistego, * rozeznanie w wielowątkowych i rozproszonych rozwiązaniach czasu rzeczywistego, * dokładne zrozumienie protokołów i koncepcji sieci komputerowych, w tym systemów IP/TCP/UDP, NAT, DNS, NFS i podobnych, * silne umiejętności programowania i zrozumienie współbieżnych wzorców programowania i struktur danych, * dobre zrozumienie paradygmatów systemów czasu rzeczywistego i sieci, * doświadczenie z narzędziami UNIX i skryptami (Python, bash itp.), * wysoce preferowane doświadczenie z systemem kontroli wersji (np. Git), * dobra znajomość języka angielskiego umożliwiająca swobodną komunikację w zespole.
Wynagrodzenie: 30-37K PLN (B2B netto lub UoP brutto)
2. programiści FPGA * kilka lat doświadczenia komercyjnego FPGA w pracy jako inżynier sprzętu, * doświadczenie w projektowaniu logiki za pomocą HDL, takich jak Verilog, SystemVerilog, VHDL lub SystemC * doświadczenie z narzędziami EDA od dostawców takich jak Synopsis, Xilinx czy Mentor Graphics * doświadczenie z C/C++ i Python jako plus
Wynagrodzenie: do dogadania (B2B netto lub UoP brutto)
Jeśli kogoś interesuje, któraś z powyższych opcji albo znacie kogoś, kto mógłby być zainteresowany tematem, wówczas zapraszam do kontaktu:)
Dodam tylko, że Artur jest realną osobą z naszego atarowskiego środowiska, był nawet na KWAS-ie, rozmawialiśmy również na zoomie, czy może zamieścić takie ogłoszenie, więc tylko potwierdzę, że ogłoszenie nie jest fake'm, jest poważną ofertą.
z naszych atarowskich kolegów btronic z our 5oft działa w tej branży od, o kurcze, już ~20 lat... obecnie fpguje giełdę w singapurze, był VP w goldman sachs i executive director w JP Morgan, teraz partneruje u mniejszego tradera.