Gość w twicie pisze, że muzyka i grafika to placeholder. W końcu na czymś engine trzeba testować. A taka ilość dobrej grafiki wygląda naprawdę świetnie.
Wiem że demoscenowa i nie to jest ważne - jest po prostu za wolna. Sprawdziłem sobie ten filmik z kilkoma muzyczkami i świetnie do tej gry nadawałoby się coś w rodzaju kawałka TAO "Madness Loader" która nadawała by tej gierce 'action feel'a' i nie wybijała by się na pierwszy plan :)
@Cyprian: Tak wiem ;) Dlatego napisałem silnik muzyczny dla YM. Fajnie brzmi jak gra na STE i w wersji stereo. Pytanie technicznie. Ile toto "żzera" procka przy graniu na YM?
@hospes W żadnym przypadku :) Muzyka musi być 'background'owa' i znalazłem ideał. Pobawiłem się w montażystę i zrobiłem demonstrację: ->link<- Grają tylko dwa tracki, trzeci wyłączyłem, bo melodia psuła mi cały nastrój - i tak to powinno wedłum mnie wyglądać i brzmieć (oczywiście efekty dźwiękowe dopełnią całości) :)
Postęp w grze. Dorzucone sample z Amigi i gry. Wygląda to naprawdę nieźle. Nawet sam autor oryginalnej grafiki na Amidzie, przyznał, że na STE wygląda ta gra lepiej i płynniej.Niestety autor wycofał się z grafiki Ruffa i chcę przygotować grę na tym enginie z własnym pomysłem i grą. :/ ->link<-