Hej, próbuję pikselować w G2F, następnie chciałbym powielać powtarzalne elementy znakami, nie wiem jednak, jak powielać znaki (malować wstawieniem znaków tak jak się to robiło w basicu).
Czy jest wogóle taka możliwość? Wiem, jak kopiować 8x8, ale jest to metoda powolna. Mam wyłączona optymalizację zestawu znaków, widzę "znaki" na ekranie po przełączeniu w tryb znakowy, ale nie doszedłem do tego, jak je przenosić...
Btw: dlaczego instrukcja na YT ma status filmu prywatnego?
Edit Charset (Alt + H), kursor jest wielkości znaku 1x1, lub maksymalnie 10x10 znaków, zmiana jego wielkości odbywa się strzałkami przy włączonym NumPad
zaznaczony obszar kopiujemy przez CTRL+C a wklejamy w nowe miejsce przez CTRL+V
Dzięki Tebe, tego mi brakowało. Nie jest to jednak "malowanie znakami" jak w Basicu (wg mnie jest trudniej), ale działa :) Linki do YT próbowałem stąd:
Tebe, mam nadzieję, że gdzieś tu jeszcze krążysz :-)
Do szczęścia brakuje mi jeszcze jednej opcji: by przy imporcie bitmapy g2f automatycznie wybierał spację jako pusty znak (tylko "tło" 00/00/00/00/00/00/00/00).
...chyba, że da się potem się miejscami zamienić numerami znaki wraz z ich bitmapami? (jeżeli nie da się, to taka funkcjonalność bardzo by się przydała)