W iec tak: To bedzie ultrasatan w obudowie plus kabelek db19, bez zasilacza bo u mnie te co moge kupic sa z innymi wtyczkami niz w PL. Plytki powinienem miec za tydzien jesli Gama nie nawali, czesci skupuje powoli bo tanie nie sa. Mysle ze w przyszly weekend poskladam pare.
To ja chyba uderze do Ciebie na priv po "customized version" - bo brytyjski zasilacz jak najbardziej mi przypasuje :), ale za to nie potrzebuje obudowy, bo mam sama obudowe po stacji SF314 i chcialbym to tam wrzuic. Troche za duza jak na potrzeby US, ale za to bedzie sie ladnie prezentowac.
Przy okazji rzuce linkami, gdyby ktos nie wiedzial o co biega z tym UltraSatanem:
Zamowilem wiekszosc czesci z drobnicy , plytki leca do mnie jutro, chetnych potwierdzonych wplata mam na razie 3. Sqward, Cyprian i pewien anglik Niestety wpakowalem w to przedsiewziecie sporo gotowki ,te 10 szt wychodzi prawie po kosztach wiec w srode w nocy zamykam promocje. Kto wplaci ten bedzie mial.Reszta satanow idzie na licytacje na ebay. Finalowa cena to 60 funtow z wysylka. Mail zaxoniec@googlemail.com
To może ktoś podejmie temat 1541 Ultimate? ;-) Czy autor nie dopuszcza żadnego outsourcingu ;-) A to urządzenie jako jedyne ma sens dla C64, bo działa z fast-loaderami jak zwykła stacja. Tylko cena kosmiczna... :-/
Cyprian K. podesłał mi kiedyś takie cacko. Jak masz Total Commandera, to wejście w ZIP spowoduje automatyczną instalację plugina w nim. Działa na pewno na obrazach 720-kilowych, z innymi - może mieć problem z pokazaniem zawartości.
Obawiam się, że z poziomu tego programu nie da się usuwać estekowych plików, ale można je wywalić oczywiście po wpięciu karty SD do Satana/UltraSatana na ST. Inne niedogodności DriveImage to możliwość przegrywania wyłącznie plików, nie da się kopiować całych katalogów łącznie z ich zawartością :(. Moja metoda jest taka, że wszystko co chce przegrać z PC na ST, układam sobie ładnie w katalogach np. w TotalCommanderze, później pakuję to do ZIP'a (z najmniejszą kompresją, pliki oczywiście max 8 znaków w nazwie + 3 znaki rozszerzenia), przerzucam takie pliki ZIP na SD, a później rozpakowuje archiwa na ST i wszystkie pliki ładnie sie układają w katalogach, tak jak wcześniej przygotowałem je na PC. Posprzątać na SD (usuwać/kopiować itp.) najłatwiej jest już bezpośrednio na eSTeku, ja do tego celu używam programu KK Commander.
A co w takim razie robi para opcji "Extract/Dest Dir"?
Select partition in right box, and program will list root directory of it in left box. May select multiple files, directories at once. With 'Extract' all it (with subdirectories and their content) will be copied in current directory on PC, which may be selected with 'Dest Dir' button.
Nie wiem/nie pamiętam co robią te opcje, tak czy inaczej ja zawsze miałem problem z tymi katalogami, może nie zdążyłem poznać DriveImage dostatecznie dobrze, a że nie używałem go pewnie już z pół roku to mogło mi się też coś w pamięci pomieszać :/. Tak czy inaczej przesiadłem się na metodę ZIP'ową, którą przewaliłem setki gierek i dziesiątki dem, chociaż rozpakowywanie kilkudziesięciu megsów na standardowej Atarce trochę trwa :(.
Karta 1GB, podzielona na 4 równe partycje, po prawie 250 MB, z większymi partycjami, mój STE nie chciał gadać.
I jeszcze jedno pytanie, bo właśnie odkurzyłem ten wynalazek Jookiego w wykonaniu Zaxona i chciałbym skorzystać :)
Mam uniwersalny zasilacz, ustawiłem w nim 9V, 300mA, ale nie wiem jaką polaryzację ustawić - plus czy minus na zewnętrznej częsci końcówki??? Wolałbym nie uszkodzić UltraSatana, bo to nie jest tania zabawka.
Chodzi mi o soft na peceta do obsługi kart SD, żeby można było nagrywać na nich pliki. Karta sformatowana na ST nie jest normalnie widoczna w Wingrozie. Program Piesia działał, ale teraz nie ma go pod tym linkiem...
PS. Acha, polaryzacja w UltraSatan nie ma znaczenia. Dodatkowo ustaliłem, że wystarczy 7,5V.