Dzisiaj akurat z kumplami spotykamy sie na "wieczorku Atarowskim" w planie :
- granie na Atari, - piwko - demka na Atari, - granie na Atari, etc.
W zwiazku z czym mam takie pytanie - ilu jest Was (nas? :) z Krakowa? Bo skoro inne miasta robia sobie sztabiki to moze warto tez cos wykombinowac u nas? :)
Kurcze, ostatnio wszelkie spotkania mi się nakładają... Z chęcią bym przyszedł i odświeżył trochę wspomnień, poznał kilku ludzi, a na dzisiaj jestem już umówiony... Ale proszę powiedz coś więcej, godzina, miejsce (na priva), może uda mi się pogodzić dwie imprezy :)
teraz chodzi chocby o to zeby sprawdzic ilu nas jest :) a pozniej nastepnym razem moznaby cos zorganizowac :) ale z tego co widze to mysle ze problemu nie bedzie
Ja jestem z Krakowa, mieszkam koło CPNu na Prokocimiu więc mam bardzo blisko i z wielką chęcią bym poszedł... Może wyproszę moją ukochaną żeby mnie puściła :(
Poki co przyjscie zapowiedzialo 4 osoby (tzn 3 + ja ;)
czyli po ludzku :
- Wolfen (moja skromna osoba, organizator, place owner ;) - Cyrial (prawa reka organizatora, dostawca lutownicy do skromnych poprawek laczenia interfejsu Sio2SD) - ExeMan (lewa reka organizatora - pewnie sie i tak spozni) - Maciek (zadeklarowal przybycie pare godzin temu)
Sprzet dostepny on-site :
Atari 65XE + Sio2SD i mase gier ;) - Joystick SuperBoard (sztuk jeden), drugi zmarl smiercia tragiczna u kumpla (nie przetrwal pojedynku w Mortal Kombat...) kumpel nie zdarzyl dostarczyc replacementu ;)
Wszystko podlaczone pod gllosniki do PC Logitecha oraz Telewizor marki Orion.
to ja może wezmę ze sobą pada skoro będzie jeden joystick, można by urządzić mały turniej WKC (o ile są jakieś wersje działające na 64kb) Jeśli jest problem z tym SIO2SD (rozumiem że trzeba coś poprawić lutownicą) to mogę wziąć na wszelki wypadek swoje.
wszystkie wersje WKC dzialaja na 64kb :) (testowane) nie - sio2sd dziala poprawnie - nic ni trzeba brac ;) tylko trzeba dospawac pare rzeczy :) PAD sie moze przydac :)
O kurcze Kaz :) no to przyznam ze mnie zagiales :) mam jedna wersje ktora sie nie wczytuje ale myslalem ze moze image dyskietki jest walniety :) ale sprawdzilem na emulatorze i faktycznie :D
Poki co najwiekszym zainteresowaniem cieszyly sie :
Satan's Hollow International Karate Hobgoblin Morky Olimpic Skier Mario Bros 2007 Los Angeles Olympics 1984 (tutaj padl rekord dosc znaczny! (patrz zalacznik :) (niestety pobity juz po wyjsciu Macieja)
ten rekord to pewnie w rzucie młotem, ta konkurencja nie wymaga nawalania w joystick, po paru piwach nie da się katować joysticka z wystarczającą częstotliwością :P
@xxl : poprzednio jak sie spotkalem ze znajomymi to na mnie krzywo patrzyli jak "z marszu" grajac pierwszy raz od lat w River Raid doszedlem do 32 mostu :) wiec wiesz... nie zawsze trzeba trenowac ;D ale z kolei w niektorych innych gierkach szczescia nie mialem :) np. w Tapperze zawsze mi piwo gdzies spada ;D
Cos mi sie widzi ze nastepnym razem taka imprezke trzeba organizowac z minimum tygodniowym wyprzedzeniem :) a jak jeszcze kazdy wezmie cos ze soba to moze byc naprawde ciekawie :)