@ilmenit Nostalgia to specyficzne zjawisko budzące u każdego z nas inne emocje. To, że Ty nie używasz obrazów kaset na emu i jak przypuszczam kaset na prawdziwym sprzęcie, nie oznacza, że inni tego nie robią ;) @Wolfen Na jakim systemie/sprzęcie chcesz tego używać? Może @kr0tki pomoże?
@xtrem007 O pamietam Cię :) Pisaliśmy przy okazji RPi i liba8cas (również z krótkim) kiedyś co zaowocowało krótkim how-to w paru krokach udostępnionym tutaj jak skompilować 4.2.0 z liba8cas pod RPi.
Wracając do tematu 5.0.0 - nie patrzyłem do kodu ani też nie próbowałem "na farta" skompilować. Póki co pytałem czy ktoś już próbował - jak nie to spróbuję ja (jeśli nie będzie wymagać zmian w kodzie lub będą one naprawdę minimalne to może dam radę) i opiszę co i jak tutaj i myślę jutro zaczne
Kiedyś dałem taką propozycję na Github ale kr0tki opisał z jakimi to się wiąże problemami. Oficjalnej wersji ze wsparciem liba8cas raczej bym się nie spodziewał.
Tak tak, pamiętam dyskusje o tym na GitHubie (ale dzięki za podrzucenie linku dla porządku w wątku) i co do 4.2.0 jestem na bieżąco :) Interesuje mnie za to czy w podobny sposób będzie się dało "nieoficjalnie" zmodyfikować 5.0.0
*edit* Najpierw muszę siąść i przelecieć diffem jakie były zmiany zrobione w 4.2.0 - może w podobny (czyt. ten sam;) sposób uda się przerobić 5.0.0 - jak nie - trochę podlubie przy tym. Jeśli coś się uda odpalić to dorzucę tu konieczne zmiany i/lub paczkę że spakowanym źródłem po zmianach
Z ciekawostek - wyglada na to ze seriosound zostalo wywalone z atari800 wiec kazda nowa wersja emulatora nie bedzie miala juz dzwieku podczas wczytywania z kasety (oczywiscie zakladajac ze ma sie ustawione siopatch na disabled):