Witajcie, kupię klawisze do atari ST lub klawiaturę uszkodzoną. Potraktowałem swoje klawisze perchydrolem i coś nie pykło ;) Robiłem razem z klawiszami od XE, które wyszły mi idealnie, a te od ST się pokrzywiły :( Pozdrawiam dzeq
Pokrzywiły? Ale jak to możliwe? Pokażesz jakieś zdjęcie co się tam stało? Pierwszy raz słyszę o takim przypadku, a wybielałem już sporo i sporo z ludźmi na ten temat korespondowałem i fora wszystkie na świecie chyba zgłębiłem w tej tematyce.
Z tym słoncem to może być przyczyna. Choć poprzednie sprzęty robiłem analogicznie, ale nie było takich upałów. Nie był to pierwszy mój raz z retrobrightingiem, mam na koncie odświeżonych kilka monitorów Atari, jeden Commodore, Amigę 1200, 3 sztuki XE i to nieszczęsne moje poczciwe STE, które zostało z czystą obudową jak nową i klawiszami jak gotowaniu w mikrofali ;) Ciekawe, że w tym samym pojemniku i w tym samym czasie moczyły się klawisze od XE i są super. Po lewej klawisze XE po prawej ST.
Stężenie raczej było ok, uzywałem 9% tym razem. Jakiś rok temu miałem 30%, robiłem nim też XE i wyszło super. Od lat stosuje przepisy przemiennie z tego linku ->link<-