JaK w tytule kupię zepsutą płytę główną do klina A2600 czyli Rambo Może być tak zepsuta że nie da się naprawić np. z wylutowanym jakimś układem Proszę nie pytać poco mi to :) Ale powiem, mam samą obudowę z takiego klona A2600 Rambo, potrzebuje to umieścić w gablotce za szybką ale głupio wygląda bez tych gałeczek przycisków aka suwaków Ktoś z sympatycznych kolegów Atarowców podaruje? albo poratuje za symboliczną złotóweczkę?
... no tak, ja muszę to nieco odklimacić gdyż czasem gęstość owego klimatu przysłania mi widoczność ;), nie wspominając o dźwięku, gry jakoś ujdą, ale dema - a te na 2600 są kozackie, wymagają lepszego podłączenia chociażby z samego szacunku dla autorów, poza tym sam coś zamierzam napisać na te konsolę, chociaż możliwości ma tragiczne tzn: druga część ekranu musi być klonem tej pierwszej, trza od początku kombinować i bawić w puzzle ;).
Zawsze możesz kupić same przyciski, a do środka włożyć jakieś raspberry, albo np. FlashBack 4 - całkiem przypadkiem ;) tak się składa, że mam takie do sprzedania :).
To już chyba taniej byłoby kupić uszkodzone A2600 :) No i z mocowaniem tych przełączników nie pasujących do reszty byłoby trochę zabawy, ja nie potrzebuje żeby to działało, mam już takiego klona działającego w swoim nazwijmy to retro kąciku, potrzebuje to zdublować tak jak mam zdublowane Atari XE i ST, żeby mieć drugie A2600 i umieścić w jakiejś fajnej szklanej gablotce na ozdobę obok pozostałych. Poczekam jeszcze może ktoś coś znajdzie
#IRATA4 Do takich zastosowań to rozumiem, ja na tym tylko pogrywam od czasu do czasu w jakieś szybkie strzelanki joyem i jest ok, bo trafił mi się klonik z obrazem bez większych widocznych zakłóceń Co będziesz "pisał" demo czy grę?
#Peri Noid To fajnie, a ja mam Pegasusa i oddam za Mercedesa, może być po wypadku A tak poważnie to ja szukam zepsutej płyty byle za grosze, nie mam procesora ani stacji 1050
@Belzebub: Ludzie miewają różne rzeczy, czasami kości luzem. Jakby na tej płycie był taki procek (mógłby) to bym go wyjął a płytę ci oddał za przesyłkę.