Jako że parę osób narzekało w innym wątku że nie ma FN "assembled in Poland" ;) pomyslałem że jednak znowu zrobię mała serię skoro ludzie chcą . Choć prawdę mówiąc nie mam serca do tego projektu... Anyway , W przyszłym tygodniu będą . Koszt, 300 PLN brutto plus 15 paczkomat. Obudowy, szare Xe albo kremowe XL. Czas oczekiwania , około 15 dni roboczych od opłaconego zamówienia. Ktoś chętny ?
co do różnic to podstawowa - ponoc lepsze dzialanie z innymi urzadzeniami. tez chlopaki przeprojektowali gniazdo sio i kabelki nie wypadaja (przynajmniej z tych amierykanskich). mam oba, w sumie nie widze różnicy, ale nie mam za duzo urzadzen do podlaczania.
@Druzil28 , ja mam tak ustawiona wysyłkę bo nie mam się zamiaru kopać z Allegro, ich normami, statystykami, ponagleniami itp .
Zresztą to co ci obłąkańcy podają a co jest to są dwa inne światy.
Generalnie , działa to tak że: robię i wysyłam w przeciągu 21 dni roboczych. Czasami w ten sam dzień, czasami za tydzień czy dwa...
Twoje to to zamówione dzisiaj i wysyłka kurierem ? Tu, paradoksalnie bywa dłużej bo tak to jutro by wyszło paczkomatem a tak to musze zamówić podjazd kuriera, odbierze najwcześniej w środę ,(jak dojedzie bo z tym też różnie bywa ostatnio ) więc pewnie w czwartek - piątek będziesz miał.
@Igor Sebastian, Nic. Po prostu jest upierdliwy w ręcznym montażu ;) I dosyć czasochłonny w składaniu . Samo drukowanie budy, gniazda i wtyku to ponad 5 godzin sztuka.
Tak dla porównania, rezystor 0402 używane w Fujinet i zwykły rezystor ... A jak sie dobija , jak ja , już do 50-tki to taka mikroskopijna "kasza" zaczyna sprawiać pewne problemy w montażu ;)
ZuluGula tak jak pisałem, nie mam jakoś serca do tego. Robię bo ludzie prosili . Tak czy inaczej, 10 płytek mi jeszcze zostało więc kolejne FN leżą na Alle.
Panowie pomocy, mam urządzenie od zaxona kupione z tej ostatniej parti. Dopiero teraz znalazłem trochę czasu aby się nim pobawić i mam problem w wczytywaniem programów z tych zdefiniowanych serwerów. Na ile zdążyłem sprawdzić to 3/4 się nie ładuje, najczęściej słyszę ze zaczyna ładować, po czym ustają piski i komputer się wiesza, albo przechodzi do self-testu. Nie mam żadnej instrukcji do niego i może cos źle robię? Z boku jest jakiś switch którego nie ruszałem i gniazdo usb, może powinien podpiąć zasilanie do niego czy jak ? Atari ma 1mb pamięci i kilka romow wybieranych resetem.
Wszystko robisz dobrze. Ten typ niestety tak ma, że transmituje dane po UDP i jak pakiet zgubi to taki efekt. Ustaw dobrze anteny, komputer i będzie lepiej, ale nie idealnie.
Mnie też to wkurza i to główny powód, dlaczego nie uważam tego urządzenia (na razie) za zaje@#$te, a tylko za użyteczne przy developerce, a i to często wkurza, bo te błędy idą falami - raz jest dobrze, a nagle się psuje i nie idzie nic wczytać, wówczas pomaga przestawienie kompa albo coś.
Ale programy sie nie wczytuja nawet jak ustawie wifi z telefonu i mam max zasieg. Jesli to tak ma dzialac to jest kompletnie bezuzyteczne przynajmniej dla mnie bo mam czytnik sd juz wbudowany wiec dodatkowy mi tak srednio potrzebny -(
EDIT Hmm znalazlem jakis inne servery tftp i z nich narazie wszystko sie laduje. Wiec to moze nie tylko kwestia mojego polaczenia ale tez i samego źródła...
Qrde zaczyna mi sie podobac, szkoda tylko ze jak wchodze na jakies "nasze" chaty to niekogo nie ma, ludzie sie mijaja. Jest jakies miejsce gdzie moge dostac sie z fujineta ktore tętni życiem ?
A jak zmusic aby dzialal rownoczesnie ca-2001 i fujinet? W necie koles ustawia sobie na fujinecie drive 3 jako dyskietke z dosem, d1 to jego floppy a d2 to jego sio2sd po czym restartuje fn i czeka az przkreci sie kilka razy boot error i w koncu staruje z fn. U mnie booterror kreci sie w nieskonczonosc z ca-2001 i nie odpala sie fn. Zreszta sam fn nie potrafi mi sie bootnac z niczego co nie jest w d1. Qrde nie ma zadnego mauala do tego.
Poradziłem sobie, przezworkowalem ca2001 aby był d2 a jako d1 był obraz z fn. I tak działa jedno i drugie w tym samym momencie. Generalnie super zabawka mimo swoich małych wad których trzeba być po prostu świadomym. Fajnie ze mozna kopiowac obrazy z servera bezpośrednio na sd
Szukam jakiegos szybkiego serverka gdzie regularnie wrzucana jest demoscena i ulozona per year. Bo teraz korzystam z jakiegos w stanach i strasznie wolno sie sciagaja. Znacie jakies? Te standardowe z listy nie maja aktualizowanych