Krótko o mnie - interesuje mnie ogólnie pojęta retrotechnika komputerowa, a bardziej szczegółowo polskie komputery i systemy mikroprocesorowe. Czasem coś zaprojektuję i zaprogramuję, ale to bardziej na starych avr. Z komputerami 8-bitowymi pierwszy raz miałem kontakt, pewnie tak jak większość osób tutaj, w dzieciństwie, gdy były to współczesne konstrukcje. Obecnie nie posiadam żadnego Atari, bo z miejscem jest trochę krucho, ale liczę, że pewnego dnia to się zmieni. Cieszę się natomiast, że te maszyny funkcjonują i ciągle są osoby, dla których mają one znaczenie. A co do kodów - to tylko zbieżność :)
Zapoznam się z zasobami forum, popróbuję, potestuję. Na razie jest krucho z czasem (jak to zwykle na koniec roku), ale powoli ogarnę co się tu dzieje i czym forum żyje.
Cześć Wszystkim, podepnę się pod tę "Przywitalnie" z braku oficjalnej (chyba) ;)
Foster z tej strony. Fizyczny ;) 8 bitowiec w postaci Atari 65XE z oem zasilaczem, oraz magnetofonem XC12. Przygoda początkowo zaczęła się od gier w latach 90', z czasem doszło również do generowania dźwięków w programie CMC. Minęły lata i po ubiegłorocznym - grudniowym przebudzeniu przez Tbxx'a, przy okazji reedycji gry Cosmic Hero Łukasza - Pazura - Pazery w Tarnowie, szukam - z różnym skutkiem xD - czasu by coś podziałać na Atari. Cieszę się ogromnie, że tyle osób wciąż aktywnych i tworzy niestrudzenie dzieła.
Serdecznie pozdrawiam i dzięki za akceptację "wejściówki" na forum.