w związku z wydarzeniami na sąsiednim forum spytam zawczasu: - czy za odwiedzenie linka grozi pozew? - czy za skorzystanie z gerberów grozi pozew? - czy za zadawanie tych pytań grozi mi pozew i kara? - czy grozi mi pozew za wypowiedź w tym temacie? - w jakich sytuacjach grozi mi pozew lub kara przy korzystaniu z gerberów z linka?
Czekałem na twój negatywny wpis :) W zakładce Download masz napisane info co z czym i dlaczego... Jeżeli nic z tego nie zrozumiałeś to znaczy że ten cart nie jest dla Ciebie i zapomnij o nim.
Gdyby ktoś miał problem z wyszukaniem części niech da znać. Co do GAL/PALCE mogę za free zaprogramować w Gdańsku lub na jakimś zlocie. Przełączniki użyte w wersji 1.2 i SIC+, SK12N08V04 ->link<- Możliwe że są zamienniki z innych firm np. tutaj ale nie mam 100% pewności: ->link<- Płytki można zamówić np. tutaj: ->link<- Z najtańszą przesyłką przychodzą w 2-3 tygodnie. Wersja złocona niestety będzie droga przy małych zamówieniach. Choć z mojego doświadczenia ze zwykłymi nie mam problemów, co jakiś czas tylko trzeba je przeczyścić izopropanolem gdy często je używamy.
SIC+ mieści się w obudowie Sikora razem z podstawkami precyzyjnymi , trzeba uważać na niektóre PLCC (są wyższe). Przy montażu microswitcha trzeba pamiętać aby nie wychodził poza obrys płytki najlepiej 0,5-1 mm ? przed (to już kwestia testów, bo są różni producenci a w tym miejscu przy wkładaniu do obudowy jest ona lekko zakrzywiona). Oczywiście nie obędzie się bez "cięć" w obudowie.
Przy montażu 1.2 aby się zmieściło w obudowie KM-20 (chyba że ktoś zrobi odpowiednią obudowę w 3D) - układy scalone montujemy bezpośrednio do płytki, co do pamięci flash używamy podstawkę precyzyjną niskoprofilową lub lutujemy pojedyncze piny z np. podstawki bezpośrednio do PCB (otwory są szersze przez co wchodzą głębiej) Tutaj jest drukowana obudowa dla wersji 1.0 (nie sprawdzałem, testowałem) na dole strony w wersji v2 ? ->link<- Jak ktoś druknie i ma płytkę w pierwszej wersji niech da znać :)
Dodałem na "użytek prywatny" etykietę, wlepkę na carta dla SIC! ooz'a i SIC!+ kaz'a przygotowaną przez dely'ego. Wszystko na stronie sic.mam.gratis / Download , hasło identyczne jak dla innych archiwów. ->link<-