Uprzejmie donoszę, że za moją sprawą pojawiło się nowe firmware 3.3 do sio2sd.
W firmware 3.2 zostało dodane zerowanie pliku atr przy formatowaniu (shift-K4), więc już nie będzie problemów z dyskietkami zgrywanymi ze stacji na pliki ATR. Formatowanie (zapisywanie zerami) takiego pliku trwa kilka sekund, w zależności od prędkości i responsywności karty, oraz od wielkości pliku.
Ponadto w wersji 3.3 dodany typ w obrazie wirtualnego dysku w trybie xex pozwalający go rozpoznać przez Spartę.
Zalecana instalacja, jeśli ktoś chce kopiować dyskietki ze stacji na SIO2SD.
Kuba - zgłoszono mi błąd w nowej wersji i zgłaszający prosi o kontakt tel. do Ciebie, żeby mógł przekazać info, bo szybciej pójdzie w rozmowie niż opisem na forum.
To, że może dałoby się dodać ten drobiazg, żeby przy montowaniu takiego XEX czy COM powstały w ten sposób obraz wirtualny był poprawny i rozpoznawalny np. przez SDX? Proszę proszę prosze.... UwU
I ten poprawiony loader: Give this a shot -- I patched in a replacement keyboard table and key click routine into page six, which seems to fix the lockup under OS-B and should let it work with non-XL/XE OSes.
Ja to Was chłopaki podziwiam, jak wszystkich programistów ;) Ja kiedyś coś tam pisałem ale to był badziew w porównaniu co Wy robicie. Ja tylko wymyślam jakiś tam hardware i tu się kończy moja wiedza ;) Wy tworzycie coś nowego, NICE ! Powodzenia w nowych programach !