CMC taktowany na 3. Na jakiejś stronie czytałem, że była taka wersja, wspomniany był Jaskier. Ale czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie taką można znaleźć?
Jak dobrze pamiętam, coś takiego zrobił HENRYK. Powinno być w jednym z magazynów SERIOUS, hmmm.... tylko w którym. Sięgnę do mojego spisu co i gdzie.... może się natknę. Tylko że ten spis ma ponad 300 stron... :(
Powstała jeszcze jakiś czas temu "wersja eksperymentalna" kompozera cmc: ->link<- , która pozwala odtwarzać moduły na 3/4 (choć raczej to tylko tyle, że ostatnie 1/4 każdego patternu jest ignorowane przy odtwarzaniu w song).
Była to mała przeróbka do oryginalnego kompozera i produkt zdecydowanie nieskończony.
tutaj coś na ten temat (choć nie tylko o tym) napisano (dość trudna lektura, ale autor tak ma)
W podstawowej wersji faktycznie trzeba byłoby robić ciągi taktów, ale pomagało przyspieszenie dwukrotnie drugiego patternu, wtedy tak naprawdę mieszczą się dwa patterny na dwóch patternach :)
Ja kiedyś jakąś muzę do jakiejś gry zrobiłem na 3/4 i po prostu po odegraniu patternu zamieniałem licznik pozycji w patternie tak, że jeśli poprzednia wartość była 47, to następna była grana od 0.