Stacją FDD 1.88 , wymienna kieszeń na HDD + dysk. Jakiś CD. Wyjście reset z płyty. Wyjście audio . No i karta turbo 030. To naprawdę na szybko. Nie odpalę tego teraz. Ale jak ruszy to dam znać:)
...z tą kieszenią na górze jako żywo przypomina mi tą, którą sprzedałem ponad 20 lat temu komuś ze Śląska za 1/3 ceny. Tylko że ja miałem w niej 060/PPC i kartę graficzną.
@jhusak - miałem o to samo zapytać, heh. Też się dziwię, co rusz ktoś znajduje na strychu czy w piwnicy jakieś ataryny i komodory albo dostaje w jakimś spadku po zamkniętym biurze. I co najgorsze w tym wszystkim to to, że zazwyczaj znajdują te sprzęty albo dostają w prezencie osoby, które mają już ich cały wypas. A mnie dać nikt nie chce, żebym chociaż znalazł na jakimś śmietniku albo nawet w ostateczności kupił w promocji... :-D
Akcja miała miejsce chyba 3 lata temu. Dzwonię z głupia frant do kolegi filmowca, jest już koło 18tej. - Słuchaj, pamiętasz może tego swojego powermaczka cube, w którym Ci tam ten system poprawiałem? - A wyrzuciłem go na śmietnik - CO? KIEDY?? - A dzisiaj. - GDZIE JEST TEN ŚMIETNIK??? - A na tyłach tutaj koło mnie. - O KTÓREJ GO WYRZUCIŁEŚ?? - A koło południa, może jeszcze tam jest.
Miałem taką kieszeń na dysk, może jeszcze nawet gdzieś to się wala :D tylko ja to miałem w sumie do peceta podłączone, ale chyba też by zagadało z Amigą.
@Zenon, ile ja się podczas poszukiwania wśród znajomych nasłuchałem: 'Mogłeś dać znać pół roku/rok temu, jak sprzątałem po rodzicach to wyrzuciłem:' i tu wstaw: - Atari - Commodore - Amstrad GX - Ameprod ... Dla większości osób jest to (no, było przed olx/Allegro) tak samo wartościowe jak discman, walkman, maszynka do mięsa.
Kumpel miał taką amigę w towerku. Pytam co się z nią stało, a on, że nie pamięta. Może gdzieś jeszcze stoi i kurzy się na strychu u jego rodziców. Ludzie nawet nie wiedzą ile to warte...
Ja kilka lat temu dostałem Commodore 128 ze stacją 1571 i drukarką Star za karmienie koledze kotów podczas urlopu. A sprawne Atari 65XE to kiedyś razem z stRingiem wygrzebaliśmy z kontenera na elektro śmieci. Więc da się.
mi się tylko raz udało coś "dostać". znajomy, który maluje, tapetuje u ludzi powiedział, że jedna starsza pani spytała czy chce starą klawiaturę... wziął bo wie że zbieram... brudne jak wyciągnięte spod ziemi. okazało się że to Amiga 600. umyłem i ... działa. nawet stacja dysków czytała :)
Obudowę oryginalną Infinitiv z klawiaturą do dalszej renowacji i rozbudowy zamienił bym na nową do A1200 Czarną z czarną klawiaturą. Ale pomarzyć można:)