atarionline.pl Forum Commodore - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthoradi
      • CommentTime10 Feb 2023 14:02

Wczoraj "łaziłem" po polskim forum Commodore C64, żeby znaleźć jakiś wątek z Atari i "zaświecić" im Atari 7800.
      I co? Nic nie znalazłem. Oni wcale nie rozmawiają o Atari!
      U nas temat Commodore często gości. Np. za moim udziałem :).
      Dla usprawiedliwienia powiem że ma 3 C64 i i jedno Atari.
      Ale kocham tylko Atari :).
      • 2:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime10 Feb 2023 14:02 zmieniony

To pokazuje, jak różnie jesteśmy hermetyczni. Znam dwóch komodorowców osobiście, co się nawrócili na Atari (w sensie że docenili i mają). I obaj ubolewają nad hermetycznością komodorowców.

Ja też mam kilka komódek, ale wcale mnie nie pociągają. Atari 8-bit to jest to.
      • 3: CommentAuthormlc
      • CommentTime10 Feb 2023 17:02

Ja jestem komodorowcem, ale odwiedzam Atarionline, ponieważ tutaj ciągle coś się dzieje :) Na C= są wyłącznie dwa polskie fora, jedno scenowe, a drugie praktycznie martwe, obecnie nie ma także żadnego żywego portalu (c64portal.pl wg ostatnich informacji Carriona nie będzie aktualizowany).

Ponadto żona była Atarowcem i dostałem w spadku 130XE, także w ten sposób kiedyś tu trafiłem, założyłem konto i tak zostało.
      A czy posiadacze C= są hermetyczni? Nie wydaje mi się, sądze, że po prostu mamy mniej celów do osiągnięcia niż Atarowcy, w końcu mamy i Barbariana i Ricka, a nawet Gianę Sisters, nie mówiąc o Turricanie czy choćby o IK+, do pełni szczęścia brakuje w sumie tylko jakiegoś Wolfensteina.

;)
      • 4:

CommentAuthorxorcerer
      • CommentTime10 Feb 2023 17:02

Ja niestety jestem już tylko sobą. Co za nuda.

Miałem atari 8-bit, sprzedalimy z łoćcem, kupili atari 16-bit, wrzucili na strych na działkie, kupili amigie 500, a potem szybko zamienili na 1200, potem sam se kupiłem wielką bułę c64 z edycji 'pomalowane na mocno ciemnoszare z Aldi z białą klawiaturą od c64c', potem sprzedałem za grosze 1200, kupiłem za grosze mocno przechodzoną a4000, a teraz na starość wydaje mi się, że jej już nie sprzedałem tylko wrzuciłem ją dla piwnicy, gwoli przechowania na lepsze czasy. Nie znalazłem w ostatni weekend, ale jeszcze nawet 20% piwnicy nie przewaliłem. Nadzieja się tli jeszcze. A nadzieja matką...
    1.  
      o to to!! Jakub :) kto nie lubi sceny ten parówka ;) atari rulez :)..jakiś problem ??? no ?.tak myślałem :)
      • 6:

CommentAuthorcrrn
      • CommentTime11 Feb 2023 20:02

@jhusak
      Do kogo pijesz :) ?

mlc, koledzy
      dostałem trochę dobrych słów (także od was Atarowców) co do portalu...
      dzięki! serce rośnie!
      nie sądziłem, że tak szybko będę rozważał powrót..

@adi
      no chyba faktycznie nie rozmawiamy o Atari na naszych forach :)
      ciekawe czemu? ;)
      • 7: CommentAuthoradi
      • CommentTime11 Feb 2023 20:02

No jak to, wiadomo dlaczego nie rozmawiacie o Atari. Bo to dla Was zbyt zaawansowany sprzęt. ;)
      • 8:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime11 Feb 2023 23:02

@crrn - do Ciebie jako pierwszego :)
      do unDeada jako drugiego.
      • 9:

CommentAuthorCOR/ira4
      • CommentTime12 Feb 2023 16:02 zmieniony

jak wam coś pokażę to wyskoczycie z butów.
      Ps. muszę coś poskanować i wrzucić w nowy wątek.