Siema. chcialem zapytac bardziej doswiadczonych Atarowcow o cene rynkowa Atari 1040STe (uklad klawiatury GER). Chcialbym, zebyscie podpowiedzieli mi jaka jest taka uczciwa cena, za ktora warto kupic ten komputer, nie chce jakos mocno przeplacac, jak kazdy chyba :)
Szykuj się na jakieś 2k pln. Sam swoje kupiłem ze 2,5 roku temu za 1400 i specjalnie wyboru nie było bo to jedyna sztuka jaka pojawiła sie na aukcjach :)
Przegladalem strony eBay, ale naczytałem się też w sieci, że często ludzi robią w chuja. Dokładniej ludzie piszą, że w paczce można dostać cegły zamiast tego co się zamówiło, a na eBayu nie ma zwrotu gotówki. Nie mam powodu nie wierzyć i nie mam powodu aby wierzyć. Ale dziękuję za zainteresowanie moim postem i za info
Ja wolałem "przepłacić" i sprawdzić od razu w towarzystwie sprzedającego, który zgodził się ją podłączyć w trakcie zakupu. Przy zakupie z ebay wyobraźnia podpowiada same nieciekawe scenariusze :)
Nie zdrzył mi się jeszcze na ebay jakikolwiek przekręt, tymbardziej, że kupujący jest tam dość dobrze chroniony. Kupiłem już sopro sprzętu w tym ST i kilka małych Atarek. A jeżeli mi coś nie pasiło to zawsze doatałem zwrot kasy, czego nie można powiedzieć o Aliex.