atarionline.pl Co krotsze? Demo Rewind czy jego odczyt w Blizzardzie? - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorWolfen
      • CommentTime13 Jun 2023 15:06 zmieniony

Nie wiem co mnie podkusilo ale postanowilem sprawdzic i podzielic sie co jest krotsze - Demo Rewind czy jego odczyt (Turbo Blizzard :)

No i wychodzi na to ze nieco dluzej trwa odpalenie demka z kasety ;) (testowane na Altirze, obraz robiony Turgenem :)

Ponizej link dla masochistow/magneciarzy/ciekawskich

• 2:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime13 Jun 2023 19:06

Kurde, no o tym nie pomyśleliśmy, że nie zmieści się na kasetę w normalu :/
      • 3: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime13 Jun 2023 20:06

Fajne:)

Rewind 1.0 ma praktycznie wszystko unpacked, dopiero od kolejnej prodki po powrocie juz byly dane pakowane (Unified), gdzies jest wersja pozniejsza spakowana (jakos 250kb).
      • 4:

CommentAuthorlaoo
      • CommentTime13 Jun 2023 20:06

Co jak co, ale to akurat nie było "niedorobienie", tylko całkowicie celowe zagranie.
      Demo było prezentowane na Loscie i optymalizowane pod komp Pina, który ładował je z twardego dysku, którego transfery sprawiają, że szybciej ładuje się niespakowane, niżby kazać to 6502 rozpakować.
      Następne demo było na SV i optymalizowane pod inną konfigurację.
      • 5: CommentAuthoras...
      • CommentTime13 Jun 2023 23:06

Pin ready i u mnie działa ;)
      • 6:

CommentAuthorWolfen
      • CommentTime14 Jun 2023 13:06

Nawet jakby trzeba było czekać te c/a 150 minut na załadowanie w standardzie to... I tak warto ;) ...tylko nie kojarzę żeby były kasety dłuższe niż C180 (które i tak były rzadkoscia) a nawet C120 mogłaby być nieużywalna do transmisji Atari. No ale... zawsze można by podzielić na bloki :D i ładować z trzech kaset :DDD (*wink wink* ;)
      • 7:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime15 Jun 2023 00:06

Silnik z magnetofonu xc12 miał już kłopoty z 90tkami... Blizzard wszystkim!