atarionline.pl Spolszczenie dla dziecka Basic Arithmetic - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  
      Gra logiczna, gdzie sterujemy statkiem i odpowiadamy na pytania matematyczne w załączniku. Wydaje mi się że gra jest w Basicu - niestety automatycznie się ładuje po resecie - pliki na dyskietce niestety są niewidoczne. Chciałbym ją spolszczyć dla dziecka. Jak sprawić aby pliki były widoczne na dyskietce
      • 2: CommentAuthorAtaripuzzle
      • CommentTime27 Sep 2023 16:09 zmieniony

Skasowałem przykładowe spolszczenie, gdyż nie wiem czy autorzy by sobie życzyli udostępnienie ich gier
      • 3:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime27 Sep 2023 18:09 zmieniony

Tu masz niedziałającą grę, za to widać pliki. Chyba DOS jest zmieniony, żeby czytał katalog z innego miejsca. Na razie nie mam czasu, żeby to zgłębiać.
    2.  
      Wielkie dzięki - to już coś.
      • 5:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime28 Sep 2023 01:09 zmieniony

Troszkę przerąbane, te pliki są dziwnie pozabezpieczane, udało mi się listingi LOGO i HELLO uzyskać.
      -------------
      Dobra, naprawiłem atariconv (https://github.com/mistalro/atariconv.git )
      I w wyniku tego masz tu wszystkie listingi, baw się :) Oryginalny dos to jakaś odmiana 2.0S.
      • 6: CommentAuthorAtaripuzzle
      • CommentTime28 Sep 2023 15:09 zmieniony

Dzięki - wysłałem ci priva z plikiem.
      • 7: CommentAuthorAtaripuzzle
      • CommentTime28 Sep 2023 20:09 zmieniony

Wstawiam na razie spolszczone listingi - pozniej bede się bawił basiciem czy ruszą - ale prawdopodobnie nie będę potrafił tego uruchomic.