Robił ktoś ostatnio zakupy na ebay.de u sprzedawców nie mających ochoty wysyłać poza rajch?
Jak obecnie wygląda korzystanie z wszelkiej maści „pośredników” pokroju niegdysiejszego borderlinx?
Na dniach szykuje się licytowanie drobnej durnostojki dla dzieci, potencjalnie na tyle taniej że jeszcze można by zastanowić się nad pomoc-w-zakupach.pl - a przynajmniej gdyby to była aukcja kup teraz(a nie jest).
Ja w takiej sytuacji najpierw porozmawiałem ze sprzedawcą, uwiarygodniłem się i podpytałem grzecznie czy ewentualnie by mógł. I udało się, sprzedawca za dopłatą transportową się zgodził. Taki sposób proponuję na początek.
Niestety w „Käufer fragen oft nach...” stoi czarno na białym iż „dieser Verkäufer bietet keinen internationalen Versand an” - czyli ktoś już o to samo się pytał(niby mogę się dopytać czy dla mnie konkretnie by wyjątku nie zrobił - ale to raczej nie ma za dużego sensu). A naprawdę wolałbym nie korzystać z usług pomoc-w-zakupach.pl, bo to już (dużo)lepiej któremuś z forumowiczów te 15% prowizji odpalić niż obcemu. Jacyś chętni w pomocy? ;)
Tak jak napisał Kaz - polecam skontaktować się ze sprzedawcą. Korzystanie z pośredników może być kłopotliwe dla każdej ze stron, np. w przypadku reklamacji lub gdy sprzedawca okaże się nieuczciwy...