Projekcik wieczorny. Kowertery atascii->utf8 i vice versa ogarniające podświetlenie w negatywie. Musi być zainstalowany specjalny atarowski font, wszystko jest tu:
Dla windziarzy dobry :) Dla macowców i linuksiarzy brak. Ale dzięki za linek. Niby pod Wine działa, ale nie u mnie na M1. Generalnie ci od Wine nie nadążają za rozwojem OSX.
@jhusak Próbowałeś się z wirtualną maszyną UTM na M1? Jak dla mnie WindowsXP-32bit jest akceptowalny. Co prawda trzeba sobie przypomnieć/poszukać starych narzędzi ale jest ciekawie, bo to w zasadzie już nie jest wirtualizacja ale emulacja.
Na UTM linuksa ubuntu net postawiłem, spoko działa. Z Windą nie próbowałem, bo mam jakiś windziany w miarę przyzwoity komputerek. Niestety, nie da się tego syfu używać, bo co chwilę chce instalować coś, czego ja nie chcę i nie daje pracować. Wyłączałem updates na różne sposoby i zawsze to się odnawia jakoś.
Podane rozwiązanie jest najprostsze z możliwych i działa w każdym edytorze, a w vimie czy emaksie nawet lepiej, niż dobrze.