atarionline.pl Pigwa - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime12 Apr 2010 10:04

Mam problem z wejsciem w niektore katalogi Pigwy, na przyklad:

ftp://ftp.pigwa.net/stuff/collections/atari_forever/Tools%20-%20atr/
      ftp://ftp.pigwa.net/stuff/collections/atari_forever/Gry%20-%20mapy/
      ftp://ftp.pigwa.net/stuff/collections/atari_forever/Dema%20-%20megazestawy/

Wyglada na to, ze sa to tylko te, ktore maja w nazwie spacje. Otrzymuje wtedy komunikat:

Błąd wewnętrzny w module FTP

Próbujesz odwiedzić adres ftp://ftp.pigwa.net/stuff/collections/atari_forever/Dema%20-%20megazestawy/, który jest w tej chwili niedostępny. Upewnij się, czy adres został wpisany poprawnie, a następnie spróbuj ponownie wczytać stronę.

504 Bad MODE command.

Zanim zaczne zawracac glowe Azbestowi to chcialbym sie upewnic, czy innym dziala.
      • 2: CommentAuthor0xF
      • CommentTime12 Apr 2010 10:04

Wina Twojego klienta FTP. U mnie (Chrome) działa.
      • 3:

CommentAuthorKrótki
      • CommentTime12 Apr 2010 11:04

Czyżby Opera?

W wersji 10.10 działa poprawnie.
      • 4:

CommentAuthorKaz

Opera 10.51. Zdaje sie, ze cos sie przelaczylo globalnie, bo zamiast po kliknieciu proponowac mi otwarcie albo zapisanie pliku na dysku to po prostu wszystko otwiera.
      • 5:

CommentAuthorKaz

Tak czy siak - ma ktos moze XL-Paint 1.4 albo 1.5 - w kazdym razie starsze wersje niz te nowe ze strony TeBego?
      • 6:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime12 Apr 2010 12:04 zmieniony

Ja - kiedys mialem. ;) Obecnie nie mam jak sie do tego dobrac (w moim obecnym kompie nie ma juz zlacza RS, wiec SIO2PC nie dziala), a stacja dyskow lezy gdzies odlaczona i spakowana.

Tamte wersja XLP-ki byly mocno robocze - nie dzialaly pod kazdym Dos-em, czasem byly zwiechy, itp. W koncu to wersje nieoficjalne.

Spytaj Titusa/SCG, moze jeszcze ma...

A co tam planujesz na nich machnac z grafiki? ;)
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime12 Apr 2010 13:04

Nie - mam grafiki XLP, ktore nie sa prawidlowo czytane w nowych XL-Paintach i TeBe poradzil, zeby sprobowac starymi. Niestety, ani TeBe ani ja nie mamy wersji starszych.

Pytania w sprawie starych grafik bede jednak zadawal w innym watku, tutaj chodzilo mi tylko o to, czy pigwa dziala dobrze, bo chcialem tam sprawdzic, czy nie ma tych starych wersji programow.
      • 8:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime10 Mar 2012 16:03

Poniewaz ostatnio Pigwa nie dzialala, a trzymamy tam duze pliki z caloscia archiwow, to nastapily drobne zmiany: pliki sa juz generowane i zapisywane na naszym serwerze. Nie zmienia sie na razie nic wiecej: generowane sa co miesiac, pierwszego dnia miesiaca, noca.
      • 9:

CommentAuthortdc
      • CommentTime11 Mar 2012 00:03

A wiadomo kiedy ruszy pigwa?
      • 10:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime11 Mar 2012 01:03

Na wiosnę...